Tuzla'ya 570 Milyon TL'lik marina

Tuzla'ya 570 Milyon TL'lik marina

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla’ya 25 milyon turist getirmeyi hedefleyen 570 milyon TL’lik Viaport Marine ve iki ayrı metro projesini açıkladı. Tuzla’da...

Tuzla'ya 570 Milyon TL'lik marinaİBB Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla’ya 25 milyon turist getirmeyi hedefleyen 570 milyon TL’lik Viaport Marine ve iki ayrı metro projesini açıkladı.

Tuzla’da vatandaşlar ve esnafla buluşan Kadir Topbaş, Tuzla’yı İçmeler ve Tersane Kavşağı yönünden Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na bağlanacağını söyledi.

Diğer metro projenin de Tuzla’yı Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlayacağını aktaran Topbaş, “Böylelikle Tuzla, metro hatlarıyla buluşan ve erişim problemi olmayan bir ilçemiz haline gelecek” dedi.

Tuzla Viaport Marine Tuzla’yı uçuracak

“İstanbul’un çok önemli bir aktivite merkezi de Tuzla’ya gelecek. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Tuzla ağırlıklı 2 bin 500 insan çalışacak” diyen Topbaş, ilçeye 10 yılda 863 milyon TL’lik yatırım planladıklarını söyledi. Topbaş, “Tuzla Viaport Marine, içinde her türlü aktiviteleri olan 570 milyon TL’lik bir yatırım. Plajlarıyla, havuzlarıyla, sergi alanlarıyla, toplantı salonları ve gezi alanları ile marinasıyla birlikte İstanbul’un cazibe merkezi olacak. 750 bin metrekarelik yeşil alana sahip olacak projeyi, Asya ve Avrupa yakasından görmeye, yaşamaya metrolarla gelecekler. Turistler de gelerek burada konaklamak isteyecek. Tuzla dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız. Böylelikle trafik ve erişim problemi de olmayacak. İnşaatı başladı, 5 Mart’ta tanıtım toplantısını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, Tuzla sahili boyunca hizmet verecek nostaljik bir travma da yapacaklarını, Avrupa’da örnekleri olan ve turistik bir çalışma olacağını da sözlerine ekledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.