Ucuz satan rakip istemeyen otobüs firmaları kepenk indirdi

Ucuz satan rakip istemeyen otobüs firmaları kepenk indirdi

Sakarya'da büyükşehir belediyesi tarafından işletilen şehir otogarında 2 yeni yazıhane açılması kararı, yazıhanelerden birinin şehirde alternatiflerinden daha ucuza taşımacılık yapan bir şirkete verilecek olması sebebiyle eylemlere sebep oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye ilçesinde bulunan Büyükşehir Terminali projesinde 21 yazıhane bulunmasına rağmen 19 yazıhanenin faaliyet göstermesi sebebiyle 2022 yılındaki meclis toplantısında 2 yeni yazıhane açılması kararı almıştı.

Fakat otobüs şirketlerinden gelen tepkiler üzerine geçen süreye rağmen bu iki yazıhanenin ihale edilmesi için herhangi bir adım atılmamıştı.

BELEDİYE, 2022’DE ALINAN KARARI UYGULAMAYA GEÇİRİNCE ORTALIK KARIŞTI

31 Mart seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yusuf Alemdar, bu 2 yazıhanenin işletmeye açılması için adım atınca ortalık karıştı.

Yazıhanelerin bulunduğu kattaki çalışmalar sırasında terminaldeki yazıhane ve iş yerlerinin oluşturduğu dernek dün akşam eylem kararı aldı.

Saat 23.15'te tüm yazıhanelerin ve sayıları 70'i bulan büfe, lokanta tarzı iş yerlerinin kepenkleri indirildi.

sakarya-terminalinde-boykot2.jpgKEPENK KAPATMA EYLEMİNİN SEBEBİ REKABET KORKUSU

Eylemin sebebinin, Sakarya’da alternatiflerine göre daha ucuz taşımacılık yapan bir otobüs şirketinin otogarda yazıhane açmasının istenmediği olduğu öğrenildi.

Rekabet istemediği için kepenk kapatan şirketlerin eyleminden haberdar olmayan ve otobüs şirketlerinin bilgilendirme yapmadığı binlerce yolcu sabahın ilk ışıklarından itibaren terminalde yoğunluk oluşturdu.

YÜZLERCE VATANDAŞ MAĞDUR OLDU, ŞİRKETLER AÇIKLAMA YAPMADI

Otobüslerin çalıştırılmaması sebebiyle yüzlerce vatandaş mağdur olurken firmaların herhangi bir açıklama yapmaması tepki çekti.

Zaman geçtikte bazı firmalar yazıhanelerini açarken ek seferlerle yolcu taşımaya başladı. Bugün ise otogarda yazıhanesi bulunan esnaflar bir toplantı yaptı.

POLİSLER ESNAFIN BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERMEDİ

T54'te yer alan habere göre firma sahipleri terminalin önüne çıkarak basın açıklaması yapmak istedi. Polis buna engel oldu. Emniyet yetkilileri izinlerinin olmadığını belirterek açıklama yapılamayacağını belirtti. Emniyet yetkilileri alanın kamu hizmeti veren bir işletme olduğunu belirterek, “Buraya giriş-çıkışı engelleyecek şekilde bir durum söz konusu olamaz. Kolluk olarak bende müsaade edemem” diye uyarıda bulundu. Firma sahipleri duruma itiraz ederek, “Gerekirse araçlarımızı belediyenin önüne çekeriz. Biz sadece açıklama yapmak istiyoruz” dedi.

"MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARI BELEDİYEYE YÖNLENDİRECEĞİZ"

Polisin engellemesi sebebiyle terminal içerisinde bir açıklama yapan Sakarya VİB Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Suat Akın şunları söyledi:

"Anlaşma olana kadar burası bu şekilde devam edecek. Bugün internet üzerinden bilet alan arkadaşlar mağdur olmasın diye yazıhanedeki arkadaşlar buna bir esneklik gösteriyor. Ama yarın çözülmezse buraya gelen yolcularımızın tamamı mağdur olacak. Biz de muhatabı belediye olduğu için ona yönlendireceğiz. Bizim yapacağımız fazla bir şey yok. Belediyenin sorun yaratmaması lazım, çözüm odaklı olması lazım.”

İNTERNETTEN BİLET SATMAYA DEVAM ETTİLER

Öte yandan otobüs şirketlerinin bilet satmaya devam etmesi de tepkilere sebep oldu. Şirketleri telefonla arayan vatandaşlar, “Sorunun kaynağını belediyeyi arayarak öğrenebilirsiniz” cevabını aldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA: MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZ YASAL HAKLARINI SONUNA KADAR KULLANABİLİR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise mağdur olan vatandaşların yasal haklarını sonuna kadar kullanabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, “Şehirler arası ulaşım için bilet alan ancak mağdur olan tüm vatandaşlarımız, hizmet aldığı ilgili acentelere ulaşarak yasal haklarını sonuna kadar kullanabilirler” denildi.

Mustafa Ali AYKOL - patronlardunyasi.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.