Ukrayna’daki Türk mürettebat firması, denizcilere Atina’da hizmet verecek

Ukrayna’daki Türk mürettebat firması, denizcilere Atina’da hizmet verecek

Ukrayna’daki tek Türk crewing firması olan DESE Crew Management, Ukrayna’daki savaş sonrası yeni şubesini Avrupa koordine merkezi olarak kullanacağı Atina’da resmi olarak açtı.

Firma yönetim kurulu başkan yardımcısı Çağatay İşbilen ; ‘’ Öncelikle Ukrayna’daki savaş durumu hepimizi derinden yaraladı. Odessa şubemizdeki personel departmanımızdan 4 yıldır beraber çalıştığımız 4 takım arkadaşımız şuan savaşta bilfiil görev alıyor , kendilerini sürekli moral ve finansal olarak desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu savaş , Ukrayna’daki can ve mal kaybını direkt olarak etkilediği gibi başta Karadeniz olmak üzere dünya ekonomisini de büyük ölçüde olumsuz olarak etkiledi diyebiliriz. Ülkeden kaçan milyonlarca vatandaşa nazaran , 75.000 Ukraynalı denizcinin , yarısından biraz daha fazlası savaş başladığında gemide kontratına devam ediyor olmasına karşın , ülkedeki diğer denizcilerin 10.000 a yakını ülkeden ayrıldı. Bu durumun dünyadaki ticari filolarda çalışan denizci milliyetlerinde bir takım değişikleri getireceğini öngörüyoruz.

Bildiğimiz gibi Ukraynalılar , vize serbestisi , bayrak devletlerinin sağladığı kolaylıklar , doğu ve batı kültürlerine çabuk uyum sağlama gibi karakteristik sebeplerle dünyada tercih sıralamasında ilk 5 te bulunan bir denizci milliyeti fakat savaş durumunun yarattığı kargaşa ile kontrat sırasını bekleyen birçok denizci ülkede askere çağırıldı. Ülkeden kaçanlar ise personel işletmesini yaptığımız gemilerdeki açık pozisyonlarımız için sürekli ekiplerimizle iletişim halindeler , ülke dışında bulunan Ukraynalı denizcileri daha hızlı ve sistematik bir düzende toparlayıp istihdam etmek adına Atina’daki ofisimizde sadece bu proje üzerine çalışacak Ukraynalı ve Yunan uzmanlarımızdan oluşan bir birim kurduk. Bizlerde bu süreçte gemi ziyaretleri ile hem Ukraynalı denizcilerimize moral verip hem de ailelerinin ülkedeki durumlarına çözüm üretiyoruz . Odessa şubemiz , diğer şubelerimiz de her zaman olduğu gibi aktif olarak çalışıyor , bugünlerde Odessa ofisimizde gemilerdeki denizcilerimizin aileleri için ülke dışına tahliye seferleri düzenliyoruz . Herkes gibi bir an önce herşeyin normale dönmesini ve bu haksız işgalin bir an önce son bulmasını dört gözle bekliyoruz.

Bizi bu süreçte en çok duygulandıran olaylardan birisi ise gemide kontratına devam eden birçok Ukraynalı denizcimizin birden fazla gemide toplu şekilde kararlar alarak maaşlarının kendi hesaplarına değil de , Mariupol , Kherson ve Kiev bölgelerinde şehit ailelerine , savaş mağdurlarına yardım sağlayan derneklere yatırılmasını belirten kendi yazdıkları dilekçelerdi. Bu ve buna benzer binbir sebep ile Ukrayna’nın bu savaştan galip ayrılarak , dünyaya bir mertlik örneği göstereceğine inancımız tamdır.Slava Ukraini!

turkiye-ukrayna-bayrak.jpg

dese-crew-aile-tahliyeleri.jpg

ukraynali-denizci-ziyaretleri.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.