Uluslararası taşımacılık çalışmaları kapsamında Gürcistan lojistik hizmetleri

Uluslararası taşımacılık çalışmaları kapsamında Gürcistan lojistik hizmetleri

İmalat tesislerimizde üretimi yapılan ve yüzlerle ifade edilen çeşitliliğe sahip ürünlerimizin Gürcistan’a gönderimi genel itibarı ile 1360 dorse olarak tabir edilen standart tenteli tırlar ile gerçekleşmektedir.

Yurt dışına ihracat faaliyetlerimizin oran bakımından en yoğun olduğu ülkeler elbette yakın sınır komşularımız olan ülkelerden oluşmaktadır. İhracat ve ithalat anlamında yapılan sevkiyatların tamamının karayolu hattından sağlanmakta olduğu kuzey doğu sınır komşularımızdan Gürcistan ile karşılıklı ticari çalışmalarımız ihracat ağırlıklı olarak devam etmektedir.

Yurdumuz genelinde faaliyet gösteren imalat tesislerimizde üretimi yapılan ve yüzlerle ifade edilen çeşitliliğe sahip ürünlerimizin Gürcistan’a gönderimi genel itibarı ile 1360 dorse olarak tabir edilen standart tenteli tırlar ile gerçekleşmektedir. Gürcistan nakliye firmaları sahip oldukları bu tür taşıma araçları ile yapmakta olduğu sevkiyatlarda ağırlıkları 25 tona kadar olan her türlü ticari ve gümrüklü yük grubunun nakliye işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Bu ülkeye yapılan sevkiyatlar genel itibarı ile komple tır bazında olsa da grupaj, parsiyel ve kargo kapsamında bulunan ürünlerin sevk talepleri de azımsanmayacak oranda bulunmaktadır. Gürcistan’a parsiyel nakliye hizmetleri Ankara ve İstanbul gibi illerimizde buluna parsiyel depolarından çıkışlar yapılmak sureti ile gerçekleştirilmektedir. Parsiyel taşıma hizmetleri yükün bulunduğu adreslerden alınmak suretiyle Gürcistan’da adrese teslim şeklinde yapılabildiği gibi, depolarımızdan çıkışları yapılmak suretiyle hedef şehrin gümrük noktalarına teslim edilmesi şeklinde de gerçekleştirilmektedir.

İki ülke arasında uzun yıllardan bu yana devam etmekte olan alışveriş özellikle son dönemlerde göz le görülür oranda tırmanış göstermektedir. Hal böyle olunca Gürcistan nakliye çalışmaları yapmakta olan lojistik firması sayısında da önemli artış olduğu gözlenmektedir.

Taşıma yetki belgesi bulunan yerli ve yabancı menşeili bir çok lojistik şirketi kendilerine oldukça cazip gelen Türkiye-Gürcistan nakliye hattında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hat üzerinde yoğunluk her ne kadar kuru yük taşımacılığında kullanılan standart tenteli tırlar üzerinde bulunuyor olsa da gabari dışı ağır nakliyat, yaş sebze meyve ve kimyevi maddeler gibi ısı ayarlı taşıma gerektiren yük grupları ile konteyner taşımacılığı gibi alanlarda da önemli oranda talepler bulunmaktadır.

Ülkemiz genelinde Gürcistan nakliye hizmeti veren Arınak Lojistik gibi taşıma şirketlerinin büyük kısmı genel itibarı ile gelen tüm taleplere karşılık verebilecek donanıma sahip bulunmaya çalıştıklarından bir hayli geniş alana hitap etmektedirler. Gürcistan’ın başta başkent Tiflis olmak üzere tüm şehirlerine adres teslimi ulaşım sağlayabilen taşıma araçları deneyimli sürücüler kontrolünde hareket etmektedirler.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.