UTİKAD, 40. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi

UTİKAD, 40. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD), 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Kasım 2022 tarihinde Radisson Blu Şişli Hotel’de gerçekleşti.

UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler’in açılışını yaptığı 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gemline Denizcilik Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti.’den Mustafa Harun Gençoğlu’nun Divan Heyeti Başkanı, Savino Del Bene Nakliyat A.Ş.’den Özlem Dost’un Divan Başkan Yardımcısı ve Asiapac Turkey Taşımacılık A.Ş.’den Emre Bora Kıztan’ın Divan Yazmanı olarak seçilmesinin ardından, toplantının açılış konuşmasını yapmak ve 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nu sunmak üzere UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy kürsüde yerini aldı.

Ayşem Ulusoy’un açılış konuşmasının ardından UTİKAD’ın 2022 yılındaki tüm faaliyetlerinin detaylı bir şekilde yer aldığı video sunum üyelerin ilgisine sunuldu. Başkan Ulusoy konuşmasına şu sözlerle devam etti; “2023 yılı başında UTİKAD’ın sektöre ve üyelerine hizmeti ve desteği yeni çalışmaları ile devam edecektir. İlk olarak belirtmekten mutluluk duyarım ki; kadınların lojistik sektöründe teşvikine yönelik projeler üretiyoruz. Sektörümüzde eşit cinsiyet temsillerinin hem toplumsal hem de ekonomik faydaları olduğuna inanıyoruz. Kadınların sektördeki etkisini ortaya koymayı hedefleyen “Kadının Etki Raporu” üzerinde çalışmaya başladık. Böyle bir projenin Türkiye’den çıkması ise uluslararası lojistik sektörü tarafında çok güzel bir algı oluşturacağı kanısındayız.”

UTİKAD’ın lojistik sektöründeki birçok alanda çalışmalar yürüttüğünün ve olumlu sonuçlar aldığının da altını çizen Başkan Ayşem Ulusoy, konuşmasının ardından 2022 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri üyeler ile paylaştı. Yıllık faaliyet raporunun sunulmasının ardından denetim kurulu raporlarının ibrası gerçekleşti ve bütçeler onaylandı.

UTİKAD TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ OYLANDI

UTİKAD Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan tüzük değişiklikleri Genel Kurul’un değerlendirmesine sunuldu. Genel Kurul tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından tüzük değişikleri Hazirun tarafından oylandı.

utikad-40-olagan-genel-kurul2-001.jpg20. ve 30. YILINI TAMAMLAYAN UTİKAD ÜYELERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Genel Kurul Toplantısı’nda dernek üyeliğinde 20. ve 30. yıllarını tamamlayan firmalara şiltleri de takdim edildi. UTİKAD üyelerinden Arkas Lojistik A.Ş., ATC Grup Uluslararası Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti., Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş., Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş., Eksper Tren Taşımacılığı A.Ş., Planet Uluslararası Taşımacılık ve Dış Tic. Ltd. Şti., Puma Denizcilik ve Lojistik A.Ş., Reibel Taşımacılık ve Ticaret A.Ş., Sabay Lojistik A.Ş., Savino Del Bene Nakliyat A.Ş., Soyer Nakliyat ve Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., UTG Uluslararası Nakliyat Ltd. Şti. 20. Yıl Ödüllerini; Militzer Münch Uluslararası Nakliyat ve Lojistik Hizmet Tic. A.Ş., Rapid Uluslararası Taşıma Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti., S Sistem Lojistik Hizmetler A.Ş., Sertrans Uluslararası Nakliyat Ticaret A.Ş. ise 30. Yıl Ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy’dan aldı.

utikad-40-olagan-genel-kurul3-001.jpgAHMET KARTAL BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Lojistik sektörüne önemli katkılar sağlayan merhum Ahmet Kartal anısına her yıl verilen başarı ödülleri bu yıl da 2021-2022 eğitim dönemi bölüm birincilerine verildi.

Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 2021-2022 Öğretim Yılı Birincisi Hazal Saymaz, Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 2021-2022 Öğretim Yılı Birincisi Özge Kaygusuz, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Yüksekokulu Lojistik Bölümü 2021-2022 Öğretim Yılı Birincisi Ulaş Gürler ve İstanbul Zeytinburnu 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma Hizmetleri Lojistik Bölümü 2021-2022 Öğretim Yılı Birincisi Sedanur Güven ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy’un elinden aldı.

aysem-ulusoy.jpgULUSOY: TÜRK LOJİSTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Genel Kurul Toplantısı’nın sonunda tekrar kürsüye çıkan UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, yeni dönemde de Türk lojistik sektöründeki iş yapış şekillerinin dünyaya entegrasyonuna yönelik çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini dile getirdi. UTİKAD 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı, söz alan üyelerin dilek ve temennilerini dile getirmesiyle sona erdi.

utikad-40-olagan-genel-kurul-toplu2-001.jpg

utikad-40-olagan-genel-kurul-001.jpgLOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.