UTİKAD’dan “Sürdürülebilir Lojistik” için önemli işbirliği

UTİKAD’dan “Sürdürülebilir Lojistik” için önemli işbirliği

Taşımacılık ve Lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD, 186 yıllık bir geçmişe sahip uluslararası bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu...

Taşımacılık ve Lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD, 186 yıllık bir geçmişe sahip uluslararası bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas ile iş birliğine giderek, lojistik ve taşımacılık sektöründe yer alan firmaları sürdürülebilir büyümeye yönlendirmek için sektöre özel gerekliliklere göre yapılacak olan “Sürdürülebilir Lojistik” belgelendirmesi çalışmasının öncüsü oldu.

Türk ekonomisi ve lojistik sektörü için değer yaratmayı hedefleyen ve bu anlamda hayata geçirdiği çalışmalarda sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket etmeye özen gösteren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türk lojistik sektöründe “Sürdürülebilirlik” kavramının yerleşmesi için çalışmalarına devam ediyor.

13-18 Ekim tarihleri arasında “Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme” teması ile küresel lojistik sektörünün üst düzey yöneticilerini ve karar vericilerini FIATA İstanbul 2014 Dünya Kongresi’nde bir araya getirmeye hazırlanan UTİKAD, temaya uygun bir projeyi de kongre öncesi hayata geçirdi.

Bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas ile başta UTİKAD üyeleri olmak üzere tüm lojistik ve taşımacılık sektöründe yer alan firmaların çevresel, sosyal ve finansal varlıklarını uzun yıllar devam ettirebilmesine katkı sağlayacak bir belgelendirme çalışmasına imza atıldı.

UTİKAD ve Bureau Veritas işbirliği kapsamında geliştirilen çalışmada, “Sürdürülebilir Lojistik” belgesi almak isteyen firmalar önce bir seminer ile sürdürülebilirliğin genel gereklilikleri konusunda bilgilendirilecek. Firmalara daha sonra “Sürdürülebilir Lojistik Denetimi” başlığı altında, yönetimin sürdürülebilirlik ile ilgili taahhüdü, firmanın; çevre, enerji, iş sağlığı güvenliği, çalışan hakları, yol güvenliği, varlık ve müşteri geri bildirimi yönetimleri değerlendirme kapsamında incelenecek. Denetim süreçlerinin ardından, uygun görülen firmalar belgelerini almaya hak kazanacaklar.

Proje kapsamında UTİKAD Genel Merkezi'nde bir araya gelen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve Bureau Veritas Belgelendirme Müdürü Seçkin Demiralp, çalışmanın sektöre yeni bakış açıları kazandırma noktasında yardımcı olacağını belirtti.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, anlaşmanın sektöre kurumsal yönetim anlayışı ile sürdürülebilir değer yaratma çabasına çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Sektörün sürdürülebilir büyüme anlayışıyla yatırım yapması gerektiğini belirten Turgut Erkeskin, şunları dile getirdi: “Küreselleşmenin yaygınlaştığı günümüzde dünyada ve Türkiye’de büyüyen lojistik sektörünün ülke ekonomilerinin rekabeti noktasında merkezi bir rolü bulunmaktadır. Bu noktada sürdürülebilir büyümeyi sağlayabilenler sürdürülebilir kalkınma yaşayacaktır” diye konuştu.

Bu projenin, sürdürülebilirliğe yönelik yürüttüğü çalışmalarda lojistik sektörüne geçişi kolaylaştıracak önerilerde bulunmak ve bu çalışmaların kayıt altına alınmasına yardımcı olmak üzere geliştirildiğini belirten Erkeskin, projenin yapısal değişiklikler için önemli bir itici güç olacağını vurguladı.

Bureau Veritas Belgelendirme Müdürü Seçkin Demiralp ise, bu projenin hem ülke kalkınmasına hem de Türkiye’deki lojistik sektörünün sürdürülebilirlik bakış açısıyla dünyada öncü olmasına vesile olacağını belirterek, her sektörde olduğu gibi risklerin değerlendirilerek analiz edilmesinin, iş sürekliliği ve sürdürülebilirliğin vazgeçilmez adımlarından biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Demiralp, “Türkiye’de UTİKAD’ın katkılarıyla dizayn ettiğimiz bu belge türünü yine UTİKAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek FIATA İstanbul 2014’te ilk kez tüm dünya ile paylaşma fırsatımız olacak. Bu belgenin uluslararası bir arenada kullanılmasını beklemekteyiz” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.