Uyuşturucu taşımayı reddeden 4 otobüsü yaktılar

Uyuşturucu taşımayı reddeden 4 otobüsü yaktılar

Uyuşturucu, sigara ve içkileri Artvin'den otobüslerle çeşitli illere göndermek isteyen kaçakçılar, sürücüler teklifi kabul etmeyince 4 otobüsü benzin dökerek ateşe verdi.

Gürcistan'dan kaçak olarak getirdikleri uyuşturucu, sigara ve içkileri Artvin'in Hopa ilçesinden otobüslerle çeşitli illere göndermek isteyen kaçakçılar, sürücülerin teklifleri kabul etmemesi üzerine park halindeki 4 otobüsü benzin dökerek ateşe verdi. Olaydan sonra kaçan ve Ordu'da yakalanan H.D. ve S.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

YASAKLI MADDELERİ ARACA ALMADILAR

Olay Arvin'in Hopa ilçesi Sugören mevkiinde bulunan bir akaryakıt istasyonu yakınında dün sabah saatlerinde meydana geldi. Gürcistan'ın özerk Acara Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'dan temin ettikleri uyuşturucu, sigara ve içkileri yasadışı yollarla yurda sokan H.D. ve S.Y., yasaklı maddeleri çeşitli illere göndermek için 4 otobüs firmasının sürücü ve muavinleriyle temasa geçti. Ancak araç sürücüleri, yasaklı maddeleri araçlara almayacaklarını belirterek teklifleri reddetti.

OTOBÜSLER ALEV TOPUNA DÖNDÜ

H.D. ve S.Y., bunun üzerine Sugören mevkiinde akaryakıt istasyonu yanında park halindeki 4 otobüsü dün sabah saat 05.00 sıralarında benzin dökerek ateşe verdi. Bir anda alev topuna dönen otobüsleri görenler itfaiyeye haber verdi. Yangın, gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Araçlarda büyük hasar oluştu.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE KONULDU

Bu arada, olaydan sonra kaçan H.D. ve S.Y., Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve polisin düzenlediği ortak operasyonla Ordu'da yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen H.D. ve S.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

TÜRKİYE GAZETESİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.