Uzmanlara meteoroloji semineri

Uzmanlara meteoroloji semineri

Seminere ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Atatürk Havalimanı Meteoroloji Müdürü Hasan Köksal, yaşanabilecek uçak kazalarında meteorolojik durumlardan...

Seminere ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Atatürk Havalimanı Meteoroloji Müdürü Hasan Köksal, yaşanabilecek uçak kazalarında meteorolojik durumlardan kaynaklanabilecek hataları en aza indirmek için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Köksal, seminerde pilota son hava şartlarını da bildiren uçuş harekat uzmanlarını meteoroloji konusunda daha iyi bilgilendireceklerini kaydetti.

Seminerde hava şartlarının en iyi şekilde değerlendirilerek pilotlara doğru bir şekilde iletilmesinin öneminin anlatılacağını vurgulayan Köksal, şöyle konuştu:

''Şu ana kadar seminere katılmak için 5 özel havayolu şirketi başvurdu. Bugün itibarıyla başlayan seminerlerde amacımız, uçağı hareket ettiren ve pilotu bilgilendiren uçuş harekat uzmanlarını tam donanımlı hale getirmektir. Çünkü meteorolojik veriler, yaşanması muhtemel çok sayıda uçak kazasını önleyebilecek kıymettedir. Bu eğitimde, uçuş harekat uzmanlarına uçağın kalkışından önceki son hava durumunu ve ineceği meydandaki hava şartlarını pilota en sağlıklı biçimde iletmelerinin püf noktalarını veriyoruz. Böylelikle meteorolojik nedenlerle yaşanabilecek uçak kazalarını en aza indirmeyi amaçlıyoruz.''

Köksal, THY uçuş harekat uzmanları ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi uçuş kontrol kulesinde görev yapan hava trafik kontrolörlerinin de bu seminere katılacaklarını kaydetti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.