Vize almanın kolay yolları

Vize almanın kolay yolları

Sektöründe ülkemizin en büyük firmalarından biri olan Ant Turizm Organizasyon Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Gökhan Güler ile bir roportaj...

Sektöründe ülkemizin en büyük firmalarından biri olan Ant Turizm Organizasyon Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Gökhan Güler ile bir roportaj gerçekleştirdik.

Yılda ortalama 18 bin vize ve %0.37 gibi inanılmaz düşük vize ret oranı ile sektörünün bir numaralı firması olan Ant Turizm, yurtdışı ile ticaret yapan firmalarımızın çok yakından tanıdığı bir şirket. Amerikan Ticaret Odaları Birliği üyesi TABA/AmCham'nın Türkiye yetkili seyahat acentesi, İngiliz Ticaret Odası üyesi, İ.G.K (İstanbul Girişimciler Kulübü) Kurumsal Yurtdışı seyahatlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Gökhan Güler, dünyanın 83 ülkesinin Türkiye'deki yetkili vize acentesi.

Ant Turizm kurumsal anlamda reklama dahi ihtiyaç duymayan bir firma. Daha önce bir çok yerden görüşme ve haber teklifi almasına rağmen hiç birine olumlu yanıt vermeyen Güler, yalnız www.samanyoluhaber.com için röportaj verdiğini ifade ediyor. Bunun nedenini ise "kaliteli ve çizgisi olan bir içerik" olarak açıklıyor. Aynı zamanda "Türkiye'de bizim alamadığımız vizeyi alacak ikinci bir şirket bilmiyorum" diyerek işine ve konusuna ne kadar hakim olduklarının da altını önemle çiziyor.

İşte vize kabusu yaşayan insanlarımızın en doğru adresi bulacaklarına inandığımız röportajımız...

Gökhan Güler'i tanıyabilir miyiz?

Aslen Sivaslıyım fakat doğma büyüme İstanbulluyum. Sabancı Anadolu Lisesi mezunuyum. O zamanki koşullar nedeniyle daha önceden okul birincilikleri bulunmasına ve üniversite sınavını kazanmama rağmen okumak nasip olmadı. İyi ki okumamışım diyorum çünkü ekseriyetle üniversite okumanın ülkemizde girişimciliğin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu düşünüyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Ailem şu an Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor fakat biz buradayız.

"SIRTINI DEVLETE DAYA KURTUL" DÜŞÜNCESİNE SÖYLEYECEK BİR LAFIM YOK !

Üniversiteyi neden girişimciliğin önündeki en büyük engellerden biri olarak görüyor sunuz ?

Bu soruyu şöyle açıklayabiliriz; Steve Jobs dahi üniversiteden bir konferansta tuttuğu birkaç notun haricinde bir şey öğrenmediğini söyler. Elbette bu üniversite okunmasın demek değil ama günümüz Türkiye'sinde teori ile pratiği bir araya getirecek eğitime ihtiyaç var. İşadamı olmamızdan ötürü ticari hayatın merkezindeyiz ve personeli değerlendirme kriterlerimiz var. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki pratikte veya reel hayatta diploma işleri çözmüyor. Önemli olan nerede olduğunuz, kendinize ne değer kattığınızdır. Tabi bütün bu düşüncelerim girişimcilik ve reel hayat ile ilgili. Devlet memuru olma düşüncesindekilere, sırtını devlete daya kurtul düşüncesinde olanlara söyleyecek bir sözüm yok. Kısacası lise mezunu olmakla büyük bir gurur duyuyoruz.

Üniversite öğrenimi almış olsaydınız bugünkü ticari hacminizi, ticari başarılarınızı yakalayabilir miydiniz?

Kesinlikle hayır. O zaman eğilimlerimiz ve tercihlerimiz farklı olacaktı. Benim için hayırlı olduğuna inanıyorum bu sürecin. Dışarıda pişmek ile teorik eğitim arasındaki farkı bugün ülkemizdeki birçok girişimci işadamımızda görebilirsiniz. Demek ki üniversitelerin bu noktada durdukları yeri bir kez daha kontrol etmeleri gerekli diye düşünüyorum.

İş hayatına nasıl atıldınız? Nereden ve nasıl başladınız?

Okul biter bitmez iş hayatına atıldık. Beyoğlu'nda farklı konseptlerde 6-7 tane işletmemiz vardı. 65 kişilik bir ekip ile restauranttan cafeye mekanlarımızı yönetiyorduk. Daha sonra bu işletmelerin beni kısıtladığının farkına vardım ve radikal bir karar ile turizm sektörüne atıldım. Uluslararası Havayolları Birliği Taşımacılığı (IATA) eğitimlerine katıldım ve Ant Turizm'de maceramız başladı.

ÇOK KÜÇÜK BİR ŞİRKETTİK

Ant Turizm böyle kuruldu diyorsunuz yani...

Süreçlerden de bahsetmek lazım biraz. İlk zamanlar iki ortak, bir çalışan ile küçük çaplı bir şirketimiz vardı. Çok küçük kapasiteli bir şirketti ve çalıştığımız sadece bir firma vardı. Geçen zaman içerisinde karşımıza çıkan fırsatları iyi değerlendirdiğimize inanıyorum ve sürekli kontrollü büyüme felsefesiyle, ekibimizin takdire şayan gayretleri ile bugünlere geldik.

Bugünkü hacminizden ve gelinen noktadan bahsedebilir misiniz ?

Sektöründe öncü, kurumsal iş seyahatleri ve vize hizmetleri konusunda %0.37 fire ile çalışan, yani her 1000 vize başvurusunda ortalama 3 ya da 4 tane olumsuz geri dönüş alan bir şirket konumunda Ant Turizm. Bu olumsuz geri dönüşlerinde ekseriyeti de yine müşterilerimizin eksik evrak göndermeleri sebebiyledir. Senede sadece vize departmanı olarak 18 bin vize müracaatında bulunuyoruz. Türkiye'de vize piyasasını belirleyen şirketlerin başında geliyoruz. Kurumsal iş seyahatleri konusunda ise ülkemizin yine sektörlerinde öncü büyük ve kurumsal firmaları ile çalışıyoruz. İlk akla gelenler olarak Çilek Mobilya, Çuhadaroğlu Holding, Dardanel, Fer Dış Ticaret, İveco, Philip Morris, Türkmen Holding, Fitaş AFM, Tadım, DNM (Colins), İSİAD (İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği) ve T.İ.M (Türkiye İhracatçılar Meclisi) sayabilirim.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.