Yalova Ro-Ro Terminali’ni kullanan araç sayısı 5 yılda 100 kat arttı

Yalova Ro-Ro Terminali’ni kullanan araç sayısı 5 yılda 100 kat arttı

Türkiye'nin 63. Sınır kapısı olarak gösterilen Ekol’ün liman yatırımlarının ilki olan Yalova Ro-Ro Terminali A.Ş. faaliyetlerine başladığı 2017 yılından bu yana hızla büyüyor. Limanı kullanan araç sayısı son 5 yılda 100 katına çıktı.

Türkiye'nin 63'üncü deniz hudut kapısı niteliğiyle 2017 yılında kurulan Yalova Ro-Ro Terminali, Fransa ve İtalya gibi Avrupa'da önemli limanları bulunduğu ülkelere doğrudan sevkiyat yapılabilmesinden dolayı ilgi görüyor.

İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi sanayi şehirlerine yakın konumuyla ilgi gören terminal, seferlerine dahil ettiği Fransa'nın Sete ile İtalya'nın Trieste limanlarıyla uluslararası taşımacılık yapan firmaların yoğun ilgi gösterdiği merkezlerden biri haline geldi.

Yalova Topçular mevkinde 80 bin metrekare oturum alanı ve 500 treyler kapasiteli inşa edilen Yalova Ro-Ro Terminali’nde; tek iskelede 2 rampa, X-Ray, gümrük binası, laboratuvar, acente ofisleri, sürücüler için sosyal tesisler, 16 bin metrekare geçici depolama alanı ve ADR deposu yer alıyor. Tekstil, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak ve deri ürünlerinin ihracat ve ithalatına imkan sağlayan kanserojen madde testleri de Yalova Ro-Ro Terminali’ndeki laboratuvarda gerçekleştirilebiliyor.

Yalova Ro-Ro Terminali, Fransa ve İtalya gibi Avrupa'da önemli limanları bulunduğu ülkelere doğrudan sevkiyat yapabilme avantajıyla ilgi görüyor. Terminal, geçen yıl Yalova-Sete Ro-Ro hattını kullanan taşımacılık araçlarının sayısının son 5 yılda yaklaşık 100 katına çıkmasıyla dikkat çekiyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.