Yanlış yükleme alabora ile sonuçlandı

Yanlış yükleme alabora ile sonuçlandı

Yanlış yükleme nedeniyle İspanya’nın Castellon Limanı'nda alabora olan Nazmiye Ana isimli geminin mürettebatının Türkiye’ye getirileceği öğrenildi. (VİDEO HABER)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Cezayir'in Bejaia Limanı'na gitmesi planlanan 79 metre uzunluğunda ve 10.9 metre genişliğindeki Nazmiye Ana isimli Panama Bayraklı yük gemisi, yükleme sırasında alabora oldu.

5'i Türk 9 mürettebat denize düştü. Kaybolan Hindistan uyruklu Bhanu Pratap için arama çalışmaları devam ederken geri kalan mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gemi mürettebatının bugün İstanbul'a getirilmesi planlandığı kaydedildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cezayir’in Bejaia Limanı’na gitmesi planlanan NAZMİYE ANA isimli Panama Bayraklı Yük/Konteyner gemisi, 28.05.2021 tarihinde üzerindeki 5'i Türk uyruklu 9 mürettebat ile İspanya’nın Castellon Limanı’nda gerçekleştirilen yükleme esnasında denge kaybı yaşayarak alabora olmuştur. Kaza esnasında denize düşerek kaybolan Hindistan uyruklu Usta Gemici Bhanu PRATAP için arama çalışmaları devam etmekte olup geri kalan mürettebatın sağlık durumunda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Gemi mürettebatının bugün İstanbul’a getirilmesi planlanmaktadır.”

Panama bayraklı Nazmiye Ana isimli gemi 1986 yılında inşa edildi. 79 metre uzunluğunda ve 10.9 metre genişliğinde olan gemi 27 Mayıs'ta Barselona'dan Castellón limanına ulaşmıştı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.