Yasa Denizcilik'in gemisi Odesa'da vuruldu

Yasa Denizcilik'in gemisi Odesa'da vuruldu

Ukrayna Odessa’dan kalkan ve Romanya’ya giden Türk iş insanı Yalçın Sabancı'ya ait Marshall Adaları bayraklı YASA JUPITER isimli kuruyük gemisine Odessa açıklarında bomba isabet etti.

yasa-jupiter2.jpgRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in harekât emri vermesinin ardından Ukrayna’da birçok bölge Rus askerlerinin hedefi oldu.

Türk iş insanı Yalçın Sabancı'ya ait YASA Denizcilik'e ait YASA JUPITER isimli kuruyük gemisi, Odessa açıklarında roketle vuruldu. Marshall Adaları bayraklı gemide bulunan 8’i Türk, 11’i Ukraynalı olmak üzere toplam 19 mürettebatta herhangi bir can kaybı olmadığı öğrenilirken geminin Romanya'ya doğru seyrini sürdürdüğü bildirildi.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne (AAKKM) gelen Odessa açıklarında Marshall Adaları bayraklı Türk sahipli YASA JUPITER isimli gemiye bomba isabet ettiği bilgisi üzerine, yapılan görüşmede geminin yardım talebi olmadığı, Romanya karasularına intikal halinde olduğu, can kaybı olmadığı ve güvende olduğu öğrenilmiştir” denildi.

YASA’dan açıklama

YASA Denizcilik de olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Yasa Gemi İşletmeciliği Şirketi’nin yöneticiliğinde olan, Marshall Islands bayraklı Yasa Jupiter gemisi, Odessa/Ukrayna Limanı’nda yük tahliyesi akabinde 5 nolu ambar kapağı üzerinden isabet almıştır. Gemide herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamış olup hafif bir maddi hasar gerçekleşmiştir. Gemi hasar tespiti ve sair işlemler için en yakın güvenli bölgeye kendi imkanlarıyla seyretmektedir” denildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.