Yaşar Üniversitesi lojistik günleri

Yaşar Üniversitesi lojistik günleri

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, bugün başlayan ve 21 Mart gününe kadar sürecek ''Uluslararası Lojistik Günleri''nin bu yılki temasının...

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, bugün başlayan ve 21 Mart gününe kadar sürecek ''Uluslararası Lojistik Günleri''nin bu yılki temasının ''lojistik köyler'' olarak belirlendiğini ve bu sene ilk kez uluslararası bir boyuta taşınarak 33 ülkeden 150 katılımcıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yaşar Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ''Uluslararası Lojistik Günleri'' Selçuk Yaşar Kampüsünde düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Rektör Barkan, bu yılki teması ''lojistik köyler'' olarak belirlenen etkinliğin bu sene ilk kez uluslararası bir boyuta taşındığını ve 33 ülkeden 150 katılımcıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Lojistik köy temasının Türkiye ve İzmir için çok güncel ve ciddi bir konu olduğunu vurgulayan Barkan, ''Konumu itibariyle Türkiye ve İzmir ki limanıyla dünyaya açılmamızı sağlar, lojistiği genleriyle yaşamaktadır. Bu yüzden lojistik köy temasının seçilmesi çok yerinde bir karar olmuştur'' dedi.

İtalya'nın en iyi lojistik köyü seçilen Parma Lojistik Köyü ve Interbologna Lojistik Köyünün ciddi katkılarının olduğunu aktaran Prof. Dr. Barkan, 4 gün sürecek programlarda Contship Italia Genel Müdürü ve Cagliari Uluslararası Terminali'nin Müdürü Domenico Bagala, Schenker Arkas CEO'su Erik Leiss, Gemi Geri Dönüşüm sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, Tehlikeli Atıklardan Sorumlu Kaptan Ersin Çeviker, DHL Deniz Yolu EMA Bölge Müdürü Ahmet Erener, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, McDonald's Lojistik Direktörü Galip Albayrak gibi önemli konuşmacıların yer alacağını anlattı.

Rektör Barkan, Prof. Dr. Okan Tuna tarafından oluşturulan DEÜ Lojistik Laboratuvar Uygulaması ile 90 kişiye workshop eğitimi verileceğini, araç takip sistemleri simülasyon çalışmalarının gerçekleştirileceğini, bu yıl ilk kez planlanan ''Kariyer 10'' ile katılımcılara staj ve iş mülakatları fırsatının sunulacağını dile getirdi.

Üniversitelerin, onları özel yapan iddialarının ve gelecek öngörülerinin olmadığında ''yüksek mektepten'' pek farkları kalmadığını belirten Rektör Barkan, ''Akademik iddia için rekabetin artması, Türkiye'de çok sevindirici bir gelişmedir. Bu rekabette bir adım önde olmak için sizi heyecanlandıran, fişekleyen, harekete geçiren çalışmalar olmalı'' dedi.

Prof. Dr. Murat Barkan, üniversitelerde yürütülen bu çalışmalara bilimi ve araştırmayı ekleyecek bir ''kavganın'' ortaya konulması gerektiğine işaret ederek, ''Geçen gün arkadaşlarımız ilettiler, üniversitemizde 1 hafta içinde 182 aktivite düzenlenmiş. Yani 7 gün 24 saat çalışma var. Üniversite böyle oluyor işte'' diye konuştu.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.