Yayıncılar artan depo maliyetlerine çözüm arıyor

Yayıncılar artan depo maliyetlerine çözüm arıyor

Yayıncılık sektörü, son dönemde özellikle depolama-lojistik maliyetlerinde büyük artış yaşandığını kaydediyor. Sektör temsilcileri, mevzuatla ilgili taleplerin karşılanmasının da sorunların çözümüne katkı sağlayacağını belirtiyor.

İstanbul Ticaret Odası Basım- Yayın Meslek Komitesi, Cemile Sultan Koru Tesisleri’nde sektörel istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün’ün başkanlık yaptığı toplantıya, Meclis ve Komite üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda; kitap yayıncılarının talep ettiği mevzuat düzenlemeleri ve gerekçeleri, artan depolama-lojistik maliyetleri kaynaklı sorunlar ve çözüm önerileri gündeme getirildi. Toplantının katılımcıları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. İsrafil Kuralay da yer aldı. Üniversite-sektör işbirliği alanları ve yapılabilecek çalışmalar da değerlendirildi.

MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ

İstişare toplantılarında ortak akılın işletilmesinde önemli bir işlev gördüğünü belirten İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün, “İTO, her zaman sektörün yanında. Sektörün taleplerini çözüm önerileriyle birlikte kamudaki ilgili muhataplarına aktarıyor. Yılda 6 kitap fuarına katılım sağlanıyor. Sektörün uluslararası alana açılmasını da destekliyor” dedi.

Sektör temsilcileri, özellikle mevzuat ile ilgili taleplerin karşılanmasının Anadolu’daki kitapçıların sorunlarının çözümüne de önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Toplantıda, korsan yayıncılık sorunu da gündeme geldi. Korsan yayıncılığın katalog suçlara dahil edilmesi de önerildi.

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Yayıncılığın tüm paydaşlarıyla birlikte çalıştıklarını vurgulayan İTO Basım-Yayın Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Erdal Cesar, 2023 yılının değerlendirilmesi ve 2024’te yapılacakların istişare edilmesi için bir araya gelmenin önemli olduğunu söyledi.

Fakültelerin çalışma alanlarında sektörle işbirliğine hazır olduğunu belirten İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. İsrafil Kuralay da önümüzdeki süreçte üniversitenin ev sahipliğinde bir çalışma toplantısı gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Kaynak: Şeref KILIÇLI – İSTANBUL TİCARET GAZETESİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.