Yelkenlide uygulamalı eğitim

Yelkenlide uygulamalı eğitim

Farklı ülkelerden denizcilik öğrencilerine uygulamalı eğitim veren İspanya'nın tarihi eğitim gemisi ''Far Barcelona'', Türk denizcilik öğrencilerini...

Farklı ülkelerden denizcilik öğrencilerine uygulamalı eğitim veren İspanya'nın tarihi eğitim gemisi ''Far Barcelona'', Türk denizcilik öğrencilerini almak üzere İstanbul'a geldi.

Ataköy Marina'da demirleyen 1874 yapımı İspanyol yelkenlinin ziyaretine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, bir su şehri olan İstanbul'un denizle bağlantısının dünyada bugüne kadar yeterince vurgulanmadığını söyledi.

Avdagiç, İstanbul 2010 tanıtımı çerçevesinde oluşturdukları 4 element arasındaki su temasının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını, bu temada denizcilik etkinliklerine önem verdiklerini ifade etti.

Şekip Avdagiç, İspanya Büyükelçiliği ve Barcelona denizcilik otoritesi ''Consorci el Far'' ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının iş birliği ile farklı ülkelerden denizcilik öğrencilerine uygulamalı eğitim veren ''Far Barcelona''nın rotasına Türkiye'yi de dahil ettiğini bildirdi.

İspanyol ''Far Barcelona'' gemisinin 14 Ağustosta Barcelona'dan yola çıktığını, farklı limanlara uğradıktan sonra Türkiye'ye geldiğini anlatan Avdagiç, farklı ülkelerden denizcilik öğrencilerini taşıyan geminin 12 Türk öğrenciyi de alarak 30 Ağustosta Barcelona'ya yelken açacağını söyledi.

Avdagiç, yelkenli Barcelona'ya vardığında burada düzenlenecek ''La Merce Festivali''nde Türk öğrencilerin Türkiye'yi tanıtacaklarını belirterek, yelkenlinin ayrıca ajansın ana sponsorluğunda 30 Ağustosta gerçekleşecek ''İstanbul Europa Race'' yarışlarının startına da eşlik edeceğini bildirdi.

Yaklaşık 30 tarihi yelkenlinin Türkiye'ye geleceğini ve ''Boylu Soylu Yelkenliler Yarışı''nın 2010 yılının Mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirileceğini kaydeden Avdagiç, dünya denizciliğinin tanıtım, kültür, tarih ve eğitim olimpiyatları olarak adlandırılan ve 1956 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen yarışların Marmara, Ege ve Karadeniz sularından sonra 27-30 Mayıs 2010'da İstanbul'da devam edeceğini anlattı.

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Clos da, Türkiye-İspanya iş birliği ile gerçekleşen bu projenin, spor, eğitim ve kültür açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Gemide gerçekleştirilen öğrenci değişimlerinin Medeniyetler İttifakı için önem taşıyan kültürler arası diyaloğa da hizmet ettiğini kaydeden Clos, Akdeniz'in farklı dil ve kültürleri birleştirdiğini ifade ederek, ''Ne kadar farklı kültürlere sahip olsak da denizde gemi yönetmek her kültürde aynı'' dedi.




Konuşmaların ardından İspanya'da 1874 yılında Norveç ile balık ticaretini sağlamak amacıyla inşa edilen, ama bugün artık eğitim gemisi olarak kullanılan 23 metre uzunluğundaki yelkenli basın mensuplarına gezdirildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.