Yeni Daily 4x4, İtalya’da görücüye çıktı

Yeni Daily 4x4, İtalya’da görücüye çıktı

Yeni Daily 4x4, Verona, İtalya’da gerçekleşen 2015 Transpotec Logitec’te tanıtıldı.

Iveco, Yeni Daily’nin “2015 Uluslararası Yılın Vanı” ünvanını alarak gösterdiği başarının ardından, Yeni Daily 4x4’ü, ulaşım ve lojistik sektörüne adanmış Transpotec Logitec ticaret fuarında tanıttı. Araç, Yeni Daily’nin ana değerleri olan güç ve esnekliği kuvvetli bir şekilde yansıtıyor. Yeni Daily 4x4 iki versiyonla sunuluyor: Tek kabin ve iki dingil mesafesi seçeneği ( 3,050 mm’lik kısa ve 3,400 mm’lik) ile şoför hariç yedi kişi taşıyabilen çift kabin 3,400 mm’lik dingil mesafesi. Ürün yelpazesini tamamlamak adına araç iki azami yüklü ağırlık seçeneğine sahip; 3.5 ton ve 5.5 ton. Ek olarak kampçılar, minibüsler ve diğer özel tasarımlar için şasi kabin versiyonu mevcut.

Merkezî transfer kutusuyla dört düşük sürat aralığına sahip altı ileri vites kutusu 24 farklı ileri vites oranı sağlıyor. Üç diferansiyel kilidi sayesinde Yeni Daily 4x4 her türlü eğim ve en kötü arazilerde sürüş konforundan taviz vermeden başa çıkıyor. Off-road koşullarının zor yollarla baş etmek olduğunu düşünürsek bu, aracın önemli bir yönü. İçeride ise bir on-road araç kadar konforlu: Yeni koltuk ergonomisi; geniş ön cam, başarılı biçimde yerleştirilmiş kontroller ve erişmesi kolay araç gereçler ile hem otomatik hem de manuel versiyonlarda sunulan verimli klima sistemi sayesinde sürücünün yolculuktan keyif alması sağlanıyor.

Yeni Daily 4x4, özel off-road şasisi sayesinde sahiplerine sınıfında rakipsiz bir sağlamlık ve dayanıklılık sunuyor. Hatta Daily’nin tipik bir özelliği olan, kişiselleştirme ve sağlamlık sunan C kesit çerçeve şasinin aracın kilit özelliklerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.Araç, çelikten yapılmış, üç parçadan oluşan şık bir ön tampona sahip. Arkada yer alan alt koruma demiri ise aracı ve yolcuları şiddetli çarpışmalardan korumak için tasarlanmış. Off-road performansını etkilememesi için alt koruma çubuğunun yüksekliği ayarlanabiliyor.

Araç 3 litrelik F1C, Euro VI Heavy Duty motora sahip. Motor, yüksek basınçlı Common Rail enjeksiyonu, 4 silindir ve değişken geometrili turboşarj barındırıyor. Motor, 400 Nm tork ile 170 beygir (125 kw) güce kadar çıkabiliyor. Motorun efsanevi sağlamlığı Yeni Daily’nin en zorlu koşullarda mükemmel performans sunmasını sağlıyor. Egzos gazı resirkülasyonu (EGR) ve seçici katalitik redüksiyon (SCR) sistemi salınımların azaltılması ve yakıt tüketiminin optimizasyonunda mümkün olan en iyi performansı vadediyor.

Fren sistemi 3.5 ve 5.5 tonluk çeşitlerde aynı; ön aksta disk, arka aksta ise kampanalı fren var. Ek olarak Eylül ayından başlayarak ESP (Elektronik Stabilite Programı) aracın kararlılığının kontrolü için mevcut olacak. Araç, çeşitli çekiş seçeneklerine sahip vites kutusu ve merkezî transfer kutusu, on-road, off-road lastiklere uygunluk, öne monte edilebilecek vinç, kar küreyicisi vb. modifikasyon olanaklarıyla çeşitli görevlere uygun olarak tasarlandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.