Yeni görev yerine sağ salim ulaştı

Yeni görev yerine sağ salim ulaştı

Seyir, can, mal ve çevre güvenliği için yılın 365 günü 7/24 özveriyle çalışan örnek denizcilik kuruluşumuz KEGM'nin filosuna kısa bir süre önce katılan "KURTARMA 13" adlı römorkör; yeni görev yeri olan Çanakkale Limanı'na sağ salim ulaştı.

Gerek Türk Boğazları bölgesinde gerekse de ülkemiz denizleri yetki alanlarında seyir, can, mal ve çevre güvenliği için yılın 365 günü 7/24 özveriyle çalışan örnek denizcilik kuruluşumuz KEGM'nin filosuna kısa bir süre önce katılan "KURTARMA 13" adlı römorkör; yeni görev yeri olan Çanakkale Limanı'na sağ salim ulaştı. 18 Mayıs Salı günü saat 10:46'da Haydarpaşa Limanı'ndan ayrılan ve KEGM’nin hizmet binasının yer aldığı Beylerbeyi önlerinde düzenlenen şık bir töreni takiben Çanakkale Boğazı’na uğurlanan pırıl pırıl römorkör, herhangi bir problem yaşanmaksızın, 19 Mayıs Çarşamba günü saat 11:14'te Çanakkale Limanı'na yanaştı.

Verilecek her görevi hakkıyla gerçekleştirmeye hazır, 32 metre boyundaki, 12 metre genişliğindeki, 498 grostonluk “KURTARMA 13;” 82 tonluk çekme kuvvetine sahip. Ana dizel motor gücü yaklaşık 6300 BG olan ve saatte maksimum 14 deniz mili hız yapabilen 8 personel kapasiteli römorkör, içinde bulunduğumuz 2021 senesinde “UZMAR Denizcilik” firmasının Kocaeli’ndeki modern tesislerinde KEGM için özel inşa edildi. Bizzat UZMAR Tersanesi tarafından geliştirilen ve 10 ay gibi rekor bir sürede yapımı tamamlanarak göreve hazır hale getirilen “RAstar 3200 W” modeli “KURTARMA 13” liman römorkörü (ve aynı zamanda yangın söndürme taşıtı), dünya denizcilik klasmanında sınıfının en yüksek manevra ve refakat performansına sahip deniz araçları arasında kabul ediliyor.

21 Mayıs Cuma günü saat 06:00 itibarıyla Çanakkale Limanı'nda bulunan "KURTARMA 13" römorkörü, kendisi gibi rıhtıma bağlı ve kendisinden daha yaşlı ve deneyimli "KURTARMA 3" ve "KURTARMA 9" römorkör kardeşleriyle koyu bir sohbete dalmış durumda.

Haber derlemesi: Dr. GÜNTÜRK ÜSTÜN - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.