Yılda 25 milyon turist ağırlayacak

Yılda 25 milyon turist ağırlayacak

Via Properties tarafından inşa edilen Viaport Marin, Mayıs 2015’te İstanbulluların hizmetine açılacak. Yılda 25 milyon turisti ağırlayacak marinaya havaray...

Via Properties tarafından inşa edilen Viaport Marin, Mayıs 2015’te İstanbulluların hizmetine açılacak. Yılda 25 milyon turisti ağırlayacak marinaya havaray ile ulaşım sağlanacak.

Via Properties tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edilen Viaport Marin projesi, 570 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor. 5 çıpalı marina konseptinin uyarlandığı projede, unutulmaya yüz tutan balıkçı barınakları yeniden inşa ediliyor. Tuzla halkının yararlanabileceği sosyal alanlardan oluşan projede, 150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina, adacıkların üzerine yerleştirilmiş otel ve Tuzla halkı ile yat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari üniteler yer alacak. Yeşil alanlar, dev bir park ve oyun alanlarıyla 7’den 70’e herkese hitap edecek Viaport Marin, Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen deniz oteliyle de fark yaratmaya hazırlanıyor. Ulaşım ağının geliştirilmesi ile mesafelerin kısaldığı İstanbul’da Tuzla, sanayi bölgesinden de arınarak yeni yaşam merkezi haline geliyor.

10 bin metrekarelik deniz suyu havuzu

Bugüne kadar hayata geçirdikleri konsept projelerle adını duyuran Via Properties’in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Tuzla’da dünya standartlarında ve yine Türkiye’de ilk olan bu projeyi hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu proje hem yerli hem yabancı misafirlerimize hediye olacak. İstanbul’da deniz keyfi artık Tuzla’da yaşanacak. Denizin üzerinde alışveriş yapacak ziyaretçiler, isterlerse otelde konaklayacak, isterlerse de 10 bin metrekarelik deniz suyundan oluşturulacak yüzme havuzunda yüzecekler” dedi. Türkiye’de yine çok ses getirecek bir projeye imza attıklarını belirten Bayraktar, “ Turizme çok büyük katkı sağlayacağız. Turistler Tuzla Marin’i görmeden İstanbul’dan ayrılmayacak.  1980’lerin sonuna kadar balıkçılığın merkezi olan Tuzla, eski ihtişamını geri kazanacak. Bu proje bizim İstanbul’a ve İstanbullulara hediyemiz olacak” diye konuştu.

Projeye havaray ile ulaşım

Tuzla’yı yenileme projelerinden birinin ulaşım olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bölgeye iki ayrı metro hattı ve havaray getireceğiz. Viaport Marin İstanbul’un çok önemli bir aktivite merkezi olacak. Yılda 25 milyon insan buraya gelecek” dedi. Projenin plajlarıyla, sergi alanlarıyla, gezi alanları ve marinasıyla İstanbul’un cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Topbaş, “Projeyi Asya ve Avrupa yakasından görmeye, yaşamaya metrolarla gelecekler. Turistler burada konaklamak isteyecek. Burası artık eskilerin yazlık mekanı değil, dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız” diye -konuştu.

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.