Yılmaz Ulusoy söz verdi

Yılmaz Ulusoy söz verdi

Denizcilik sektörüne yönelik ara eleman yetiştirmek için okul kampanyası başlatan Ulusoy Grubu, Çeşme'den sonra Karadeniz, Akdeniz ve Marmara bölgelerine...

Denizcilik sektörüne yönelik ara eleman yetiştirmek için okul kampanyası başlatan Ulusoy Grubu, Çeşme'den sonra Karadeniz, Akdeniz ve Marmara bölgelerine de birer denizcilik meslek lisesi açmayı planlıyor.

Ulusoy Grubu'na bağlı Ulusoy Çeşme Liman İşletmesi'nin Çeşme'de yapımına başladığı Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin temel atma töreninde konuşan Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy, Türkiye'nin meslek liselerine önem vermeden okul sorununu çözemeyeceğini vurguladı. Ulusoy, kanayan bir yaraya dikkat çekerek, tüm sektörlere yönelik, ara elaman ihtiyaçlarını karşılamak için meslek lisesi açmaları önerisinde bulundu.

 

 

Ege Ordu Komutanı Org. Şükrü Sarıışık, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy ve İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, okul açılışını dualarla gerçekleştirdi.

 

Ulusoy Grubu olarak denizcilikle ilgili ilk meslek yüksek okulunu Of'ta kurduklarını belirten Yılmaz Ulusoy, ?1.200 öğrenci kapasiteli bu okulda bugün 350'si yatılı 980'i yatılı olmayan öğrenci eğitim görüyor. Çeşme'den sonra Samsun'da da bir denizcilik meslek lisesi açacağız. Niye Çeşme diye soruyorlar. Çeşme farz, Karadeniz sünnet. Çünkü Çeşme Limanı'nın işletmesini devir aldığımızda buraya bir denizcilik meslek lisesi kuracağımıza dair söz vermiştik. Samsun'dan sonra üçüncü okulu Akdeniz'de açtıktan sonra bir okul da İstanbul'da açacağız. Denizcilikte kazanıyorsak gereğini yapacağız. En önemlisi eğitim. 4 denizde 4 denizcilik meslek lisesi açacağız" diye konuştu. 

 

2007-2008?e hazır olması hedefleniyor

 

Ulusoy Çeşme Liman İşletmesi'nin yaklaşık 1 milyon 200 bin dolara maledeceği Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, 750 metrekarelik alan üzerinde kurulan 3 katta 24 derslikte eğitim verecek. Okulda 700'e yakın öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor. Okulun zamanında bitirilebilmesi için en önemli handikap olarak, turistik yerlerde yazın uygulanan inşaat yasağı gösteriliyor. Bir ara formül üretilerek bu da aşılırsa, okulun 2007-2008 öğretim yılına yetiştirilmesi bekleniyor.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.