Yine otobüs kazası, bu kez bilanço ağır: 8 ölü, 35 yaralı

Yine otobüs kazası, bu kez bilanço ağır: 8 ölü, 35 yaralı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınlarında sürücünün direksiyon kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü kaza yaptı. Devrilen otobüste İlk belirlemelere göre sekiz kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı.

Diyarbakır'dan Bodrum'a gitmekte olan yolcu otobüsü sabaha karşı Çay-Dinar yolu Karavezir rampasında sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu kaza yaptı.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Afyonkarahisar Valiliği, kazada 8 kişinin hayatını kaybettiğini 35 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

afyon-otobus-kazasi.jpgValilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dinar ilçesi Çay-Dinar yolu Karavezir rampası mevkiinde Diyarbakır'dan Bodrum'a seyir halinde bulunan bir yolcu otobüsü (3 mürettebat, 40 yolcu) şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrilmiştir.

Olay yerine Ambulans, Jandarma, İtfaiye ve AFAD ekipleri ivedilikle görevlendirilmiştir. Kazada 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edilmiş olup tedavileri sürmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.”

adem-kaya.jpgYARALI YOLCUDAN ‘ŞOFÖR UYUDU’ İDDİASI

Kazada kolu kırılan yolculardan Adem Kaya (54), Şanlıurfa’dan otobüse bindiğini ve Bodruma gittiğini söyledi.

Kazada şoförün uyuduğunu iddia eden Kaya, “Yolda buzlanma falan yoktu. Ben de kaza anında yarı uyur vaziyetteydim. Otobüsün uçtuğunu gördüm. Otobüsün altında kalan insanlar vardı. Ölenler vardı, öğrendiğim kadarıyla 8 kişi ölmüş. Çok kötüydü. Sonra bizi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne getirdi. Benim kolum kırılmış gerçekten kötüydü. Allah sabır versin.” diye konuştu.

KAYNAK: SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.