"YOGA" omurga dostu koltuk: dünya ergonomisinde yepyeni bir sayfa

"YOGA" omurga dostu koltuk: dünya ergonomisinde yepyeni bir sayfa

Fiziksel aktivite eksikliği tüm bedende kan dolaşımını ve beyne giden kan akışını bozar. Ara sıra spor salonuna gitmek gibi sık olmayan aktiviteler durumu iyileştirse de sorunu tamamen çözmeyecektir.

Hareketsiz yaşam tarzı modern dünyanın temel sorunlarından biridir. Japon bilim adamlarının araştırmasına göre günün 12 saatini hareket etmeden geçiriyoruz ve bu da olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Fiziksel aktivite eksikliği tüm bedende kan dolaşımını ve beyne giden kan akışını bozar. Ara sıra spor salonuna gitmek gibi sık olmayan aktiviteler durumu iyileştirse de sorunu tamamen çözmeyecektir.

real-37b8c67e-32ab-4d67-8828-dde8574cf2d7.jpegHareketsiz bir yaşam tarzı sigara içmek kadar zararlı olabilir. Araştırmalar, günde 10 saatten fazla oturarak vakit geçiren kişilerin demans ve bilişsel bozukluk geliştirme riskinin yüksek olduğunu gösteriyor. Ayrıca bilim insanları uzun süreli oturma ile erken ölüm riski arasında bir bağlantı buldu. Belçika'dan ergonomi uzmanı Emil Schneider ve ergonomik koltuklar üreten uluslararası METTA innovative ergonomics şirketinin resmi temsilcisi Otto Mayer, hayat tarzımızı değiştirmeden olumsuz sonuçlardan nasıl kaçınabileceğimizi anlattı.

– Bay Schneider, hastalarınıza bilgisayar başında doğru oturmayı öğretiyorsunuz. Bu neden bu kadar önemli ve yanlış oturma insan sağlığını nasıl etkiler?

– Görünüşe göre çoğumuzun nasıl doğru oturulacağını bilmiyoruz. Rahat bir duruş arayışı içinde sıklıkla doğal olmayan pozisyonlar alırız, bu da omurganın bükülmesine neden olur. Bu hoş olmayan sonuçlara yol açar. Yanlış vücut pozisyonu nedeniyle sinir lifleri sıkışır, kan dolaşımı kötüleşir ve bazı yerlerde durgunluk bölgeleri ortaya çıkar. İç organların yer değiştirmesi, işleyişinde aksamalara neden olabilir. Ve tüm bunlar sadece iki saatlik uygunsuz oturmanın ardından oluyor. Bir düşünün bütün gün yanlış oturursak vücuda neler olur?

– İnsanların, yanlış oturmanın kendileri için ne gibi kötü sonuçlar doğuracağını anlamaları için konuşmaya değer bir konu.

– Öncelikle çeşitli ağrılar meydana gelebilir, örneğin sırt ağrısı, baş ağrısı, mide ağrısı. İkincisi, kalp-damar hastalıkları, onkoloji ve akciğer hastalıklarına yakalanma riski artar. Osteokondroz servikal omurgada dolaşım bozukluğudur. Ancak koltuk vücudun doğru pozisyonunu sağlarsa aşırı gerilim ortadan kalkar ve kan tüm organlara normal şekilde akar. Bu durumda bilgisayarda uzun süre güvenle çalışabilirsiniz.

– Doğru oturmak için ne yapmak gerek?

– Bunu başarmak için yalnızca üç şeye ihtiyacınız var:

  1. Yeterli sayıda ayara sahip, doğru seçilmiş bir koltuk modeli.
  2. Nasıl doğru oturulacağını bilmek.
  3. İş yerinizi bu anlayışa uygun şekilde düzenlemek.
  4. Nasıl doğru oturacağınızı bilmiyorsanız hiçbir mobilyanın faydası olmaz. Kamburlaşacak, boynunuzu uzatacak ve yan tarafınıza devrileceksiniz. Monitörünüz yanlış konumlandırılmışsa, mükemmel koltuğa sahip olsanız bile ona uyum sağlayacaksınız.

– Sayın Mayer, çeyrek asırdır insan anatomisine tamamen uygun koltuklar üreten uluslararası METTA İnnovative Ergonomics şirketini temsil ediyorsunuz. Bize doğru koltuğu nasıl seçeceğimizi anlatır mısınız?

– Bir koltuğa hangi amaçla ihtiyacınız olursa olsun, her ayrıntıya dikkat etmek gerek:her şeyden önce sırtlığın şekline bakın. Bir koltuğun belki de en önemli özelliği bel bölgesini destekleyen sırt dayanağının ergonomik açıdan doğru şeklidir. Bu olmadan diğer ayarların hiçbir anlamı yoktur.

Koltuğun bedeninize ve vücut yapınıza uygun olması veya kişiye özel uyum için birden fazla ayarının olması çok önemli. Bel desteği, koltuk yüksekliği, koltuk derinliği ve kol dayanağı konumu için ayarlamaların olmasına lütfen dikkat edin.

Döşeme malzemelerine de dikkat etmek gerek. Çevre dostu olmalı ve vücudun nefes almasına izin vermelidirler. Koltuğun sadece şık görünmesini değil aynı zamanda mümkün olduğunca konforlu ve güvenli olmasını sağlamak için firmamız tıp ve ergonomi alanında yabancı uzmanları çekmektedir. Kişinin anatomik özelliklerini dikkate alarak koltuk geliştiriyorlar. Ürünlerimiz, çalışmalar sayesinde vücut kıvrımlarını milimetreye kadar takip ederek uzun süreli oturmalarda bile rahat bir duruş sağlar. Ve elbette, her ergonomik koltuk, özelliklerini doğrulayan gerekli sertifikalara sahip olması gerek.

–Yakın zamanda, uluslararası METTA İnnovative Ergonomics şirketi "YOGA" adı verilen bir dizi benzersiz ergonomik koltuk modeli tanıttı. Bu koltuklar bilgisayar başında çalışmayı sağlığınız açısından daha güvenli hale getirmek için tasarlanmıştır.

–YOGA modeli oluşturulurken ergonomi alanında son yüz yılın bilimi kullanıldı. Ayrıca geliştirmeye yapay zeka da katıldı. Yeni bir ergonomik koltuk modelini oluşturmak için sinir ağı, insan yaşamının ve faaliyetinin çeşitli alanlarından büyük miktarda veriyi analiz etti. "YOGA" ismi yapay zeka tarafından seçildi. Bence, bu isim yeniliğin özünü - uyarlanabilirliği ve hareket özgürlüğünü mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

Yeni nesil dinamik modeller, esnek bir çelik “omurgaya” ve çok boyutlu hareket olanağına sahiptir. Bu modellere ergonomi alanındaki evrimin zirvesi denilebilir.

– Bay Schneider, bir uzman olarak size göre bu koltukları benzersiz yapan nedir? Gerçekten o kadar iyiler mi?

– İşim gereği, dünyanın önde gelen üreticilerinin tekliflerini inceliyorum, böylece bunları müşterilerime tavsiye edebiliyorum. YOGA koltuklarını tanıdıktan sonra tereddüt etmeden söyleyebilirim ki, bugün dünyada YOGA'dan daha iyi ergonomik özelliklere sahip bir koltuk yok.

real-1688354a-86fe-4260-b65e-529406cd1f96.jpegÖnemli gördüğüm özellikleri not edeceğim:

● Ürünümüz gün boyu sağlığınıza zarar vermeden oturmanıza olanak tanıyan dinamik, hareketli bir sırtlık ile donatılmıştır.

● Ayarlanabilir bel desteği;

● Sırt dayanağının dikey pozisyonunun ayarlanması ve koltuğun açısının ayarlanması, bu iki ayar masa başında çalışırken önemlidir

• sırtlığın tam olarak kullanılmasını sağlayan ayarlanabilir koltuk derinliği;

• Derin sapma ve elastikliğin uygun şekilde ayarlanmasına sahip yüksek kaliteli senkron mekanizma, koltukta sallanmayı kolaylaştırarak sırt kaslarındaki gerginliği azaltır.

• Kaliteli kolçakların yüksekliği ve genişliği ayarlanabilir, ileri geri hareket ettirilebilir ve içe doğru döndürülebilir;

• Boynunuzu zorlamadan koltuğunuza yaslanmanız için rahat bir kafalık.

Ve özellikle önemli olan, koltuğumuzun birbirine uyumlu bir şekilde karşılık gelen çok çeşitli ayarlara sahip olmasıdır.

– Sayın Mayer, okuyucularımızın sağlıklarına zarar vermeden bilgisayar başında çalışabilmeleri için son olarak ne gibi önerilerde bulunursunuz?

–Uluslararası METTA İnnovative Ergonomics şirketinin ergonomisinden yararlanın. Uzmanların görüşlerini göz ardı etmeyin ancak vücudunuzu da dinlemeyi unutmayın. Son seçiminizi yapmadan önce her koltuğu denediğinizden emin olun. Karar vermek için acele etmeyin; aynı ortopedik yatak aldığınızda olduğu gibi bu süreci de ciddiye alın. Sağlıklı uyku kadar çalışma rahatlığa da önemlidir.

Web sitesindeki konfigürasyon programında kendi koltuğunuzu tasarlayabilirsiniz: https://www.metta-germany.com.tr/constructor/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.