Yürüme yasağı ve devlet ciddiyeti!

Yürüme yasağı ve devlet ciddiyeti!

İçişleri Bakanlığı, TIR’lara sabah 6’dan itibaren yasak getirdi. Devlet, bayram öncesi vatandaşın rahatı için tabi ki böyle bir karar alabilir. Ancak, bu kararı 24 saat önce duyurmaz. İhraç yükü taşıyan firmalarımıza pozisyon alma fırsat tanınmalıydı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Dairesinden alınan bilgilere istinaden; 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00’den itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00’e kadar; İstanbul’dan Ankara istikametine doğru Anadolu Otoyolu üzeri Akyazı’dan sonra TIR çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı. İstanbul’dan Ankara istikametine doğru D100 Otoyolu üzeri İstanbul il sınırından sonra TIR çıkışına da izin verilmeyecek.

Evet devlet, vatandaşın huzuru ve rahatlığı için bu tip kararlar alır. Ancak, böyle kararlar konsensus gerektirir. Sordunuz mu, bu iki günde limanlarımızda kaç gemi olacak. O gemiler, yükü sırtında beklerse bunun ekonomik kaybı ne olur? Armatör ve liman idaresi son dakika bilidirilen bu karardan dolayı demuraj talep ederse, bunu kim ödeyecek?

Oysa yapılması gereken, ihraç yükü taşıyan firmalarımıza pozisyon almaları için olanak tanıyacak süreyi vermekti. Hadi bunu öngörüsüzlükle yaptınız. En azından bazı araçların bu yasaktan muaf olmasıyla ilgili karar almalıydınız.

Türkiye keyfiyetler ülkesi olmamalı ve bu tip kararlar konsensusla alınmalıdır.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.