180 derecelik asfalt döküyorlar
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, asfalt çalışmalarının toprak ısısının 22 derecenin üzerinde olduğu Haziran-Eylül ayları arasında...
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, asfalt çalışmalarının toprak ısısının 22 derecenin üzerinde olduğu Haziran-Eylül ayları arasında yapıldığını söyledi.
Haziran ayından bu yana ekiplerinin yoğun olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Atsız, bu yıl yaklaşık 180 kilometre asfalt kaplama yapmayı planladıklarını belirterek, hava sıcaklıklarının ortalama 40 derece civarında olduğuna dikkati çekti.
Ekiplerin ramazan ayı olmasına rağmen aşırı sıcak altında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü belirten Atsız, sözlerine şöyle devam etti:
''Bu çok yüksek sıcaklık ama bizim asfalt yapmamız için de çok müsait bir ortam. Tabi işçilerimizin maruz kaldığı sıcaklığı da göz önüne almamız lazım. Asfalt yapılacak zemine bitüm (zift) 160-180 derecede uygulanıyor. İşçilerimiz hakikaten çok zor şartlarda fedakarca çalışıyorlar. Ben 5 yıldır bu kurumda asfalt işi ile uğraşıyorum. Şunu rahatlıkla söyleyibilirim; Kayseri İl Özel İdaresi'nin işçileri, büyük bir fedekarlıkla, özveriyle ve üstün başarıyla çalışıyorlar. Onun için asfalt ekiplerimizi kutluyorum. Zor şartlarda iyi imalat yapıyorlar. Yaptığımız asfaltın da üst kalitede olduğunu çok iyi biliyorum.''
Kurbağlık köyündeki çalışmalara katılan işçilerden Mehmet Çakır, yaklaşık 16 yıldır asfalt ekibinde yer aldığını belirterek, döktükleri asfaltın sıcaklığının 170-180 dereceye kadar ulaştığına dikkati çekti.
Yoğun sıcak altında çalışmanın zorluğuna işaret eden Çakır, ''Günlük yaklaşık 3 kilometre asfalt döküyoruz. Sabah saat 10.00 gibi çalışmaya başlıyor, saat 17.00'ye kadar devam ediyoruz. Bizim tatilimiz yok. Asfalt sezonu yaz aylarına rastladığı için sürekli çalışıyoruz. Ramazan ayında durum daha da ağırlaşıyor. Acil durumlar dışında izin almıyoruz. Yıllık izinlerimizi de kış aylarında kullanıyoruz.''
İşçilerden Ahmet Daş ise zor şartlar altında çalıştıklarını, kendilerini güneşten şapka ile korumaya çalıştıklarını belirtti.
Ruşen Güney de güneşin ve asfaltın sıcaklığı ile yola dökülen mıcır tozundan ciddi derecede etkilendiklerini ancak hizmet üretmek için buna göğüs gerdiklerini kaydetti.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.