26 bin lira maaşla çalışacak öğrenciler aranıyor

26 bin lira maaşla çalışacak öğrenciler aranıyor

Geçtiğimiz yıl Konya Ticaret Odası (KTO) H4 yıl boyunca teorik ve pratik eğitimler görerek mezun olan öğrencilere 26 bin lira maaşla işe başlama fırsatı tanıyor.

En az 26 bin TL maaşla işe başlayan mezunlar, maaşlarını 94 bin TL’ye kadar yükseltebiliyorlar.

Havacılık sektörü hem ülkemizde hem de dünyada giderek yaygınlaşmaktadır. Bu nedenle havacılık sektöründe nitelikli iş gücüne ihtiyaç artıyor. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, ülkemizdeki bu ihtiyacı karşılamak, havacılık sektörüne katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Pilotaj bölümünü kurdu. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde mevcut olan Pilotaj Bölümü’nde öğrencilerimiz, sivil havacılık sektörüne ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde 4 yıl boyunca çeşitli teorik ve pratik eğitimler alıyor. Bölüme 5 kişi yüzde yüz burslu olarak, 35 kişi ise ücretli olmak üzere 40 öğrenci alınacak. Öğrenciler, bu bölümde okuyabilmek için 400 bin TL ila 700 bin TL arasında para ayırıp, mezun olduklarında başlangıçta bile yüksek maaşlı işler bulacakları için, kısa sürede üniversiteye ödediklerinden daha fazla para kazanıyorlar.

ÇİFT DİPLOMA İLE MEZUN OLABİLİYORLAR

Pilotaj bölümü iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada temel havacılık ve uçuş bilgileri, temel bilimler, uçuşla ilgili hukuk bilgileri verilir. Teorik eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler planör ve uçak kullanımı, normal ve tehlikeli anlarda uçuş dersleri alarak ikinci aşama olan uygulamalı eğitimi tamamlarlar. İki aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrenciler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu sınavlardan başarılı olursa ATPL lisansı almaya hak kazanacaklar. Buna ek olarak, planör uçuşlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler de Planör Lisansı (SPL) alacak. Bunlarla birlikte, isteyen öğrenciler Çift Anadal Programı’na dahil olarak Bilgisayar Mühendisliği,Makine Mühendisliği,Elektrik-Elektronik Mühendisliği,Endüstri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinden çift diploma ile mezun olabilecektir.

237 SAAT EĞİTİM VERİLİYOR

KTO Karatay Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü Eğitim Müdürü Süleyman Doğan yaptığı açıklamada, öğrencilerin toplam 220 saatlik eğitimin yanında 17 saatlik de planör eğitimi verildiğini belirtti. Planör Pilot Lisansıyla başlatılan öğrencilerin, sonra Hususi Pilot Lisansı (PPL), Öğrenci Pilot Lisansı (SPL) ile devam ettiğini, Sorumlu Pilot Uçuşu (PIC), Çok Motor Sınıf Yetkisi (MECR) eğitimlerinin verildiği bildirdi.

YÜKSEK MAAŞLI İŞ FIRSATI

Doğan, pilot adaylarının sağlıklı olmaları gerektiğini ve temel matematik, fizik ve beşeri bilimlerde iyi olması gerektiğini vurguladı. Bu zorlu aşamaları aşan öğrencilerin, dünyada giderek gözde hale gelen bir mesleğe sahip olacaklarını ve yüksek maaşlarla iş bulma ihtimallerinin çok yüksek olduğunu belirtti. Mezun olan öğrencilerin havayollarında en az 3 bin 400 euro maaşla işe başladıklarını ve 12 Bin Euro’ya kadar çıktıkları kaydedildi. Pilotlar fazla mesai, yatıya kalma, kıtalararası uçuş gibi ekstralarla birlikte 5-6 Bin Euro ek gelir elde edebiliyorlar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler tüm ulusal ve uluslararası havayolu şirketlerinde ve işletmelerinde, hava taksi hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, pilot eğitimi veren uçuş okullarında uçuş öğretmeni olarak çalışabilmektedir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.