ABD’deki limanların Çin vinci isyanı: Bize de çıkabilir

ABD’deki limanların Çin vinci isyanı: Bize de çıkabilir

ABD limanları, ithalata zarar vereceğini ve hükümetler, işletmeler ve tüketiciler için maliyetleri artıracağını öne sürerek Çin yapımı liman vinçlerine yönelik önerilen %25'lik tarifeye karşı çıkıyor. Bizde de, aynı uygulama gündeme gelebilir.

Kaliforniya, Florida, Güney Carolina, Teksas ve Virginia'daki limanlar, Çin vinçlerinin yerinin doldurulamayacağını ve ek 130 milyon dolarlık maliyetin onları Kanada ve Meksika limanlarına karşı dezavantajlı hale getireceğini öne sürerek ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai'den bu tarifeyi yeniden değerlendirmesini talep etti.

Amerikan Liman Yetkilileri Birliği, tarifelerin hedeflerine ulaşmayacağı, bunun yerine liman verimliliğini ve kapasitesini olumsuz yönde etkileyeceği, tedarik zincirlerini zorlayacağı, tüketici fiyatlarını artıracağı ve ABD ekonomisine zarar vereceği konusunda uyardı. Houston Limanı da tarifeye karşı çıkarak tarifenin terminal operasyonlarını yavaşlatma ve sürdürülebilirlik çabalarını engelleme potansiyelini vurguladı.

Limanlar, ABD'li üreticilerin bu vinçleri hızlı bir şekilde üretemeyeceğini, yalnızca birkaçının Almanya ve Finlandiya'da üretildiğini, birçok parçanın Çin ve Rusya'dan geldiğini ve gelecekte de gümrük vergileriyle karşı karşıya kalabileceklerini savunuyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.