Arkas, Çin’den Türkiye’ye blok tren kaldırmaya hazırlanıyor

Arkas, Çin’den Türkiye’ye blok tren kaldırmaya hazırlanıyor

Büyük montanlı bir firma ile anlaşma yapıldığını söyleyen Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, Çin’den Türkiye’ye blok tren taşımacılığı başlatacaklarını duyurdu.

Arkas Lojistik, “Dijital hızda taşımacılık” için müşterilerinin taşıma ihtiyaçlarına proaktif bir yaklaşımla cevap veren, ülkemiz dış ticaretini destekleyecek yeni girişimi www.shipeedy.com’u çok geniş katılımlı bir basın toplantısıyla tanıttı.

https://www.lojiport.com/shipeedy-parsiyel-yukleri-en-rekabetci-fiyatlarla-tasiyacak-111906h.htm

Toplantının ana konusu Shipeedy olsa da, Göçmez’in bir açıklaması dikkatleri üzerine topladı. Onur Göçmez, adını vermediği büyük bir şirketle anlaşma yaptıklarının altını çizerek, Çin’den Türkiye’ye blok tren taşımacılığı başlatacaklarını duyurdu. Arkas Lojistik CEO’su seferlerin ne zaman başlayacağı konusunda bir bilgi vermedi.

onur-gocmez.jpg“ORTA KORİDOR ÇOK ÖNEMLİ”

“Bir ucu Londra diğer ucu Çin'de olan demiryolu ağı” olarak tanımlanabilecek Orta Koridor konusunda da görüşlerini bildiren Göçmez, “Bu güzergah aradaki ülkelerin kendi demiryolu ağlarını rehabilite ederek sisteme entegre hale getirmesi üzerine kurulu. Biz, bu hattın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortasında yer alan demiryolu hattının bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz. Çünkü, bu hat efektif olarak çalıştığında, şu an Çin’in herhangi bir limanından hareket edip Kars’a ulaşan tren; yarın Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçerek herhangi bir Avrupa başkentine gidebilecek. Bu da Türk lojistiğine inanılmaz bir ivme kazandıracak” diye konuştu.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.