Assan Port konteyner devini ağırladı
Konteyner taşımacılığı devi MSC'nin Akdeniz’deki uğrağı olan Assan Port Limanı, 348 metrelik MSC INES’i ağırladı. 107.5 grostonluk geminin,...
Konteyner taşımacılığı devi MSC'nin Akdeniz’deki uğrağı olan Assan Port Limanı, 348 metrelik MSC INES’i ağırladı. 107.5 grostonluk geminin, Akdeniz limanlarına yanaşanların en büyüğü olduğu belirtiliyor.
Kibar Holding bünyesinde kurulan; Assan Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen limanın, 2010 yılında kuruldu. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan limanın 2011 yılı başından itibaren de 'Assan Port' olarak faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. İskenderun Körfezi'nde bu liman ve limancılık faaliyetleri kapsamında projelendirilerek hizmete açılan limanın, Akdeniz'de Mersin ve Antalya'dan sonra hizmete giren üçüncü konteyner limanı olduğunun altı çizildi.
Limanla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Assan Port Genel Müdürü Vedat Ohri, "Bugüne kadar sadece Mersin'de bulunan konteyner terminalinden hizmet almakta olan bölge için ikinci bir alternatif olan Assan Port, özellikle Adana'nın doğusunda kalan bölgemiz için karayolu taşımacılığında önemli bir tasarruf imkanı sunuluyor" dedi.
Assan Port'un, ilk olarak dünyanın önde gelen kontyner hatlarından biri olarak öne çıkan Mediterranean Shipping Company (MSC) ile anlaşma sağladığına dikkat çeken Ohri, "MSC'ye ait ilk konteyner gemisi 23 Şubat 2011 tarihinde limanımıza uğrak yaparken, düzenli seferler 9 Mart 2011 itibariyle başladı. Bu tarihten itibaren limanımıza uğrak yapan gemilerin sayısı ve elleçlenen konteyner miktarı hızlı bir şekilde arttı. Artan bu yük hacmine bağlı olarak MSC'nin Türkiye ile Uzakdoğu arasında doğrudan servis vermekte olan Tiger Hattı'na ait 'MSC İnes' adlı gemi de limanımıza yanaştı. Artık Tiger Hattı düzenli olarak limanımıza uğrayacak, bu durumun müşterilerimize hem transit süreli hem de navlun fiyatları açısından avantajlar sağlayacağına inanmaktayız" ifadesini kullandı.
Öte yandan, 'MSC İnes' adlı geminin, bugüne kadar Türkiye'nin Akdeniz'de bulunan limanlara uğrak yapan bu büyüklükteki ilk konteyner gemisi olma özelliği taşıdığına da dikkat çeken Vedat Ohri, 2006 yılında yapılarak hizmete sunulan geminin 348.5 metre boyunda, 42.8 metre eninde olduğunu vurguladı. Ohri, 107 bin 551 grosstonluk geminin 9 bin 133 TEUs konteyner taşıma kapasitesiyle dünyanın en büyük 50 konteyner gemisi arasında gösterildiği bilgisini de verdi.
MSC Gemi Acenteliği A. Ş Resmi İlişkiler Koordinatörü Kaptan Savaş Ercan ise "Gemimiz 348, 5 m boyunda, 48, 8 m. eninde ve 9 bin 133 TEU konteyner taşıma kapasitesindedir. Gross tonajı 107 bin 551 olan gemi, dünyanın en büyük 50 konteyner gemisi arasında yer almaktadır" dedi.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.