Bayramda tren seferleri arttırıldı

Bayramda tren seferleri arttırıldı

 Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) hizmete girmesi ve konvansiyonel hatların yenilenmesinin ardından hız ve konforu artan trenler, vatandaşın öncelikli...

 

Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) hizmete girmesi ve konvansiyonel hatların yenilenmesinin ardından hız ve konforu artan trenler, vatandaşın öncelikli tercihi oldu.

Kurban Bayramı öncesi trenlerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaşınca TCDD, artan yolcu talebini karşılamak için bir dizi tedbir aldı.

TCDD, Kurban Bayramı'nda Ankara-Konya hattındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini artırdı. Bayram dolayısıyla 4, 5, 9, 12 ve 13 Kasım tarihlerinde mevcut tarifelere ek olarak 2 ek YHT sefere konuldu.

Bir YHT, Ankara ve Konya'dan karşılıklı olarak saat 21.30'da hareket edecek. Diğer ilave YHT ise Ankara'dan saat 13.00 ve Konya'dan saat 16.40'ta sefer yapacak.

Yolcuları mağdur etmemek için 11 hatta çalışan trenlere ek vagon takıldı. İzmir Mavi, Karesi, Doğu, Fatih, Çukurova, İçanadolu Mavi, Meram, Eskişehir, Başkent, Sakarya ve Cumhuriyet ekspreslerine vagonlar ilave edildi.

Yol çalışmaları nedeniyle hizmet veremeyen Balıkesir-Kütahya-Balıkesir ve Manisa-Alaşehir-Manisa Bölgesel Ekspres trenleri ise bayram tatili süresince yolcu taşıyacak.

''Tren yeniden sosyal hayatın içinde''

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yaptığı açıklamada, vatandaşları mağdur etmemek için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, trenin yeniden sosyal hayatın içine girdiğini söyledi.

Demiryollarının devlet politikası olmasının ardından son 8 yılda 80 önemli projeye imza attıklarını kaydeden Karaman, Ankara-Eskişehir ve Ankara Konya YHT hatlarının tam kapasiteyle yolcu taşıdığını hatırlattı.

Tüm kentlerin artık tren istediğinin altını çizen Karaman, hükümetin öncelikleri dikkate alarak yatırımlara ağırlık verdiğini ifade etti. 2023'e kadar 10 bin kilometre YHT, 4 bin kilometre de konvansiyonel yeni hattı hizmete sokacaklarını açıklayan Karaman, amaçlarının Türkiye'yi Avrupa'da hızlı tren işleten ülkeler arasında ilk sıraya çıkarmak olduğunu vurguladı.

57 il ve 45 il merkezinden demiryolu geçtiğini söyleyen Karaman, ''Hayatımıza 155 yıl önce giren tren, kavuşmanın sembolü oldu. Hayata geçirdiğimiz projelerle tren sevgisi tabana yayıldı. Birçok hattımızda yolcu sayısı geçmiş yıllara göre önemli oranda arttı. Biz de tüm yolcularımızın isteklerini karşılayabilmek için yoğun çaba gösteriyoruz'' dedi.

Gar ve istasyonların demiryollarının taşınmaz kültür varlıkları olduklarını belirten Karaman, ''Yapılan çalışmalar ve devam eden projelerle garlar, hayatın 24 saat kesintisiz yaşandığı mekanlar haline geldi. Adeta şehirlerin cazibe merkezi oldu'' diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.