Brisa, 3. çeyrekte satışlarını % 10.7 artırdı

Brisa, 3. çeyrekte satışlarını % 10.7 artırdı

Brisa, yurtiçi araç üretiminin yüzde 0,5 oranında gerilediği 3. Çeyrekte, özellikle ticari orijinal ekipman lastikleri satış adedinde geçen yılın aynı...

Brisa, yurtiçi araç üretiminin yüzde 0,5 oranında gerilediği 3. Çeyrekte, özellikle ticari orijinal ekipman lastikleri satış adedinde geçen yılın aynı dönemine göre %40 oranında büyüme kaydetti. Brisa’nın uluslararası satış adetleri de %22 oranında arttı.

Bridgestone, Lassa, Bandag, Firestone ve Dayton markaları ile Türkiye lastik pazarının lideri olarak faaliyet gösteren Brisa, Ocak – Eylül 2014 döneminde; geçen yılın aynı dönemine göre satış adedi bazında %6,7; toplam satış gelirlerinde ise %10,7’lik bir artış meydana geldiğini açıkladı. Şirketin 3. çeyrek dönemdeki toplam satış gelirleri 1,212.3 milyon TL olarak gerçekleşirken, 9 aylık net dönem karı yüzde 22 artışla 133.2 milyon TL oldu.

2014 yılı 3. çeyreği sonunda Türkiye’de araç üretimi, 2013 yılının aynı dönemiyle benzer bir trend göstererek, %0,5 oranında azalma kaydetti. Hafif ve ağır ticari araç üretimi, yurt içi ve ihraç pazarlarındaki gelişmeler nedeniyle gerilerken, Avrupa’daki toparlanmanın etkisi binek araç grubuna %14 oranında bir büyüme olarak yansıdı.

Araç üretimindeki bu gelişmelere rağmen, Brisa’nın özellikle ticari orijinal ekipman lastikleri satış adedinde geçen yılın aynı dönemine göre %40 oranında bir büyüme kaydedildiği belirtildi. Brisa’nın uluslararası satış adetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre %22 artış kaydedildi.

Bayman: “Daralan pazarda büyümeyi başardık”

2014 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman şunları söyledi: “2014 yılı Ocak – Eylül döneminde, tüm satış kanallarımızdaki toplam satış performansımıza bakıldığında, 2014 yılı ilk 3 çeyrek döneminde geçen yılın aynı dönemine göre satış adetlerinde %6,7 oranında ve toplam satış gelirlerinde ise yaklaşık %10,7’lik bir artış elde etmeyi başardık. Türkiye'deki araç üretiminin azaldığı bir dönemde ticari orijinal ekipman lastikleri satış adedinde %40’lık artış sağlamamız önemli bir performans göstergesi. Türkiye lastik yenileme pazarında da bir önceki yılın aynı dönemine göre, yaklaşık %8,5 oranında küçülme yaşanırken, Brisa olarak, pazardan daha iyi bir performans sergiledik. Dünya ekonomisi ve coğrafyamızdaki zorlayıcı koşulların etkilerini azaltacak önlemleri alırken, iç pazar ve uluslararası pazarlar arasındaki dengeyi kurmayı başardık. Müşterilerimizin bulunduğu ve ihtiyaç duyduğu her yere olabilmek için satış kanallarımıza yatırım yapmaya ve yenilikçi satış noktası konseptleri geliştirmeye devam ettik. Vizyonumuzda da olduğu gibi, müşteri odaklı yenilikçi hizmetlerimizle, gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak için çalışıyoruz.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.