Çin ile Almanya’yı bağlayacak yeni demiryolunda ilk sefer yola çıktı

Çin ile Almanya’yı bağlayacak yeni demiryolunda ilk sefer yola çıktı

Doğu Çin kenti Qingdao ile Almanya’nın Ren Bölgesi kenti Mannheim arasında yeni oluşturulan yük tren hattı, ilk seferini 17 Şubat Perşembe günü yaptı. COSCO tarafından işletilecek rotada yük taşıyan trenler, ilk seferine karşılıklı olarak çıktı.

Yeni hat, iki kent arasındaki 12 bin 300 kilometrelik mesafenin 18 ila 21 gün sürede alınmasını sağlayacak ki bu da denizyolu ve havayolu ile gerçekleştirilen nakliyata önemli bir seçenek oluşturacak. “Qingdao-Mannheim” seferlerinin rotası, Çin’den başlayarak Moğolistan, Rusya, Belarus ve Polonya’dan geçerek Almanya olacak.

Yeni demiryolu hattı Qingdao için büyük önem taşıyor. Çünkü bu hat uluslararası işbirliğine, altyapının ve ticaret ağının çeşitlendirilmesine katkıda bulunuyor. Beijing ile Shanghai arasında yer alan Qingdao, aynı zamanda dünya çapında büyük konteyner limanı sayesinde Çin’in Güney Kore ve Japonya ile ticaretinde de kilit bir işlev görüyor.

Öte yandan Mannheim da Avrupa’da değişik trafik akımlarının kesişme noktasında bulunuyor. Yük limanlarının yanı sıra kent, Avrupa’nın en önemli demiryolu aksı olan Rotterdam-Cenova hattı üzerinde yer alıyor. Yeni Qingdao demiryolu hattı, Mannheim’ın da bu bölgede lojistik merkez olarak konumunu güçlendirecek.

cin-almanya-demiryolu.pngLOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.