CMA CGM, çevrenin korunmasına yönelik taahhüdünü teyit etti

CMA CGM, çevrenin korunmasına yönelik taahhüdünü teyit etti

Grup, faaliyetlerinin karbon ayak izini sınırlamak ve deniz ve karasal biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunmak için her gün ve tüm dünya çapında etkin olmaya devam ediyor.

Dünya Çevre Günü ve Dünya Okyanuslar Günü'nde, Grubun dünya çapındaki 160.000 çalışanının iklim ve biyolojik çeşitlilik konularındaki anlayışlarını derinleştirmek ve çevre koruma eylemlerine katılmalarını sağlamak amacıyla iki günlük özel CMA CGM Gezegen Günleri'ni düzenliyor.

CMA CGA Gezegen Günleri

CMA CGM Group'un 160.000 çalışanı iki gün boyunca çevrenin korunması için harekete geçecek; farkındalık atölyeleri, ağaçlandırma faaliyetleri, sahil temizliği ve ortaklarla birlikte gönüllülük faaliyetleri, genç deniz kaplumbağalarının serbest bırakılması gibi toplam 60'tan fazla eylem 50 ülke çapında gerçekleştirilecek.

Yılın Biyoçeşitlilik Projesi Ödülü ise, Grubun uluslararası ve yerel ortaklarla birlikte dünya çapında nesli tükenmekte olan türleri ve kırılgan ekosistemleri korumak için desteklediği projelerden sorumlu ekiplerin sarsılmaz kararlılığını takdir etmek üzere verilecek.

İklim için Eylemler

Uluslararası ekonomik pazarların merkezinde yer alan CMA CGM Grubu, karbondan arındırılmış nakliye ve lojistik endüstrisi için her gün çalışmaya devam ediyor.

2050 yılına kadar Net Sıfır Karbon'a ulaşmayı taahhüt eden CMA CGM, düşük karbonlu enerji kaynaklarını (biyogaz, biyometanol ve sentetik yakıtlar) kullanmaya hazır 119 çift yakıtlı (LNG ve metanol) gemi siparişine 2017'den bu yana 15 milyar dolar yatırım yaptı.

Grup, ayrıca gemilerinin tasarımını sürekli oarak daha evrimli hale getirme çabaları çerçevesinde Mart 2024'te benzersiz tasarımı sayesinde yakıt tüketiminde yüzde 20 azalma sağlayan 2.000 TEU'luk yeni bir gemi olan CMA CGM RUNDALE gemisini hizmete aldı.

CMA CGM, faaliyetlerinin karbon ayak izini azaltmak için ilk yelkenli kargo gemisi NEOLINE'a yatırım yapmak ve gemilerinin irtibatının geliştirilmesi için için yapay zekayı devreye almak gibi her türlü enerji ve teknoloji çözümlerini de araştırıyor.

CMA CGM'nin iştirakleri de Grubun iklim hedeflerine katkıda bulunuyor. 2025 yılına kadar CEVA Lojistik, tüm lojistik operasyonları için 1.450 düşük karbonlu araçtan oluşan bir filoya sahip olacak ve tüm depo faaliyetlerinde 2,1 milyon metrekare güneş panelleri tarafından sağlanan düşük karbonlu elektrik kullanılacak. CEVA, 2022 ve 2023 yılları arasında toplam CO2 emisyonlarını 200.000 ton azalttı (2022'de 6,2 MT'den 2023'te 6,0 MT'ye).

Grup ayrıca kendisinin ve tüm nakliye ve lojistik sektörünün enerji geçişini hızlandırmak için beş yıl süresince 1,5 milyar € bütçeye sahip olacak PULSE enerji fonunu da oluşturdu. Bu fon şu ana kadar büyük şirketlerin yanı sıra yeni nesil FLEXIS elektrikli minibüsler veya CARBON güneş paneli gigafabrika gibi yenilikçi start-up'lar ve yatırım fonlarının da içinde olduğu 20 projeyi destekledi.

CMA CGM aynı zamanda uluslararası lojistik zincirlerinin karbondan arındırılmasını amaçlayan 19 endüstriyel ortaktan oluşan bir koalisyon olan NEW ENERGIES (YENİ ENERJİLER) koalisyonunun ardındaki itici güç olmaya devam ediyor.

Biyoçeşitlilik için Eylemler

Tüm okyanuslarda ve kıtalarda güçlü bir mevcudiyeti olan CMA CGM Grubu, biyolojik çeşitliliği koruma konusunda uzun süredir kararlılıkla ilerliyor.

Grup, denizdeki çarpışmaları sınırlamak için belirli rotalardan (Kuzey Rotası ve Hellenic Hendek) kaçınarak veya izleme teknolojilerinin (REPCET ve Whale Safe) kullanılmasından dolayı kendi faaliyetleri nedeniyle yaşam düzenleri bozulabilecek olan canlı türlerini koruyor. CMA CGM ayrıca plastik kirliliğiyle mücadele etmek için 1 Haziran 2022'den itibaren gemilerinde plastik atık taşımayı da durdurdu.

Grup, deniz koruma araştırmalarını hızlandırmak ve doğal yaşam alanlarının restorasyonuna katkıda bulunmak için dünyanın dört bir yanındaki büyük uluslararası ve yerel kuruluşları üstlendikleri görevlerde destek olmayı sürdürüyor. Bunlar:

  • Amerika Birleşik Devletleri: CMA CGM Grubu, 2022'den beri akustik şamandıraları finanse ederek buzul balinalarını gemi çarpışmalarından korumak için Woods Hole Oşinografi Enstitüsü (WHOI) ile işbirliği yapıyor.
  • Afrika: 2023'te CMA CGM, özellikle deniz kaplumbağalarını hedef alan deniz ve kıyı biyoçeşitliliğinin korunmasını desteklemek için Benin, Kongo, Gabon, Fildişi Sahili ve Tunus'ta bir deniz kaplumbağalarını koruma programı başlattı.
  • Çin: CMA CGM Grubu, üç yıllık bir süre içinde Shenzhen Körfezi'ndeki 18 hektardan fazla mangrov yetiştirme alanını restore etmek için Mangrov Yetiştirme Alan Koruma Vakfı ile ortaklık kurdu.
  • Fransa: 2022'de CMA CGM Grubu, Fransız ormanlarının yangın risklerine karşı korunmasını hızlandırmak için Ulusal Ormancılık Ofisi'nin (ONF) ilk özel sponsoru oldu.
  • Avrupa: 2023'te CMA CGM, Marsilya, Korsika, İtalya ve Malta'daki çeşitli bölgelerde Akdeniz'in akciğerleri olan Posidonia deniz çayırı yataklarını restore etmek için Fondation de la Mer ile bir ortaklık imzaladı.
  • Mısır: CMA CGM, 2023'ten beri bir sosyal girişim olan Bassita tarafından Mısır’da devreye alınan bir VeryNile adlı projenin Nil'i temizleme ve atıkları geri dönüştürme eylemlerini destekliyor.
  • Okyanusya: Yeni Kaledonya'da CMA CGM, mercan resiflerini restore etmek için 2008'den beri UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan dünyanın en büyük lagününde yakın zamanda devreye girecek olan 10 Resif Topu'nun kurulmasına katkıda bulunuyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.