DSV: Yükler raylara kayıyor, rüzgar Türkiye'den esecek

DSV: Yükler raylara kayıyor, rüzgar Türkiye'den esecek

DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder, “Denizdeki yüklerin yüzde 15’i demiryoluna kayacak. Çin-Avrupa ticaretinde Türkiye köprü olacak. Bu pazarda her türlü yatırıma açığız” dedi.

Danimarka merkezli lojistik devlerinden DSV, en önemli pazarlarından biri olarak gördüğü Türkiye’de yatırımlarını hızlandırıyor. Şirketin yatırımda odaklandığı alan ise demiryolu. DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder, “Dünyada büyüyen taşıma modu demiryolu. Önümüzdeki 10 yılda denizdeki yükün yüzde 15 ‘i demiryoluna kayacak. Türkiye de Çin ile Avrupa arasında köprü olacak. Karayolunda da Çin ilk anlaşmayı Türkiye ile yapıyor. Rüzgar Türkiye’den esecek. Biz de bu pastadan daha fazla pay almak için çalışıyoruz” diye konuştu. DSV, Türkiye’de şirket arayışını da sürdürüyor.

Türkiye'nin önemi artıyor

Dünya çapında 80’e yakın ülkede tüm taşıma modlarında lojistik hizmeti sunan DSV’nin toplamda 40 bin çalışanı bulunuyor. Türkiye DSV’nin en önemli pazarlarından biri konumunda. Pazarda her yıl yaklaşık yüzde 40 büyüme sağlayan şirketin Türkiye cirosu 400 milyon TL’yi aştı. DSV'nin hedefi 2018 yılı sonuna kadar Türkiye'deki cirosunu iki katından fazla artırmak. DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder, “Düşen navlunlara rağmen ciromuz hızla artıyor. Piyasayı iyi tanıyoruz, doğru yapılanmamız sayesinde havada, denizde ve karada hızlı büyüyoruz. Ciro hedefimiz 2018’e kadar 1 milyar TL’ye çıkmak” dedi.Şirket geçtiğimiz haftalarda yeni ve modern binasına taşındı. Dünya ticaretinin yüzde 15’inin önümüzdeki 10 yılda denizyolundan tren yoluna kaymasının beklendiğini aktaran Önder, “Bu konuda tüm istatistikler yapıldı ve Türkiye’de bununla ilgili elinden geleni yapıyor. TCDD de bununla ilgili tüm çalışmalarını yaptı. Türkiye’de bu noktada çok iyi bir hub konumunda. DSV de Türkiye’de çok daha fazla büyümek istiyor. Bunun için de elinden geleni yapıyor ve her türlü yatırıma açık” dedi.

Lokomotif yatırımı da planlıyor

Çin-Avrupa ticaretinin önümüzdeki dönemde Türkiye üzerinden geçmesi yönünde hem karayolunda hem de demiryolunda çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Önder, “DSV olarak TCDD ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda Çin’den kalkan seyahatler Rusya- Sibirya üzerinden Avrupa’ya bağlanıyor. Mevcut demiryolu projeleri ve diğer projelerle Sibirya hattının Türkiye üzerinden dönmesi planlanıyor. Dahası Suriye, Irak ve İran önümüzdeki dönemde tekrar eski günlerine döndüğünde Türkiye’nin bu noktada da önemi artacak. Türkiye’de tüm yapılandırmaların önümüzdeki 10 yılda buna göre değişeceğini umuyorum” diye konuştu. DSV’nin Türkiye’de lokomotif yatırımı da planladığının altını çizen Önder, şunları söyledi: “Demiryoluna yatırımımız var zaten. Türkiye’nin en büyük 3 demiryolu firmasından biriyiz zaten. Türkiye içi demiryolu yatırımlarımız devam ediyor. Ancak bunu artırmak istiyoruz. TCDD de özelleştirme konusunda kararını veremedi. Bizim amacımız burada Halkalıdan sonraki bağlantıda yüklerin Çin’e kadar ulaştırılması. Biz Türkiye’nin bu ticarette hub olacağına inanıyoruz. Çin TIR sistemini de onayladı. Normalde Çin'e karayoluyla giriş yasaktı. 2017'de onayladı. Rüzgar Türkiye üzerinden esecek. Rusya'nın şu anda Avrupa ile olan ilişkilerinden de bizim için büyük şanslar olabilir. Biz Türkiye ekonomisine güveniyoruz, büyüyeceğine inanıyoruz, yatırımlarımız da buna göre yapıyoruz. Türkiye'de şirket arayışımız da sürüyor."

Halkalı'ya antrepo yatırımı yolda

2017'de depolama yatırımlarını artıracakları söyleyen DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder, “TCDD ile görüşmelerimiz devam ediyor. Halkalı bölgesinde büyük bir genel antrepo alanı yapmak üzereyiz. Bununla ilgili görüşmelere başladık. Bunun dışında tren projelerimiz var. Bulgaristan hattında TIR kullanmak yerine dorselerimizi trenle götürmek konusunda görüşmelerimiz var. Rutin dorse ve araç yatırımlarımız da devam ediyor” dedi.

Dünya

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.