Ekol, İran’ı Avrupa’ya “hava”dan bağlayacak
Kara ve deniz taşımacılığında her geçen gün çıtayı biraz daha yükselten Ekol Logistics, bu kez gözünü hava taşımacılığına dikti. Faaliyetlerine yeni kurumsal kimliğiyle devam edecek olan firma, İran’ı havayoluyla Avrupa ülkelerine bağlayacak.
Kurumsal kimliğini yenileme kararı veren Ekol Logistics, alışagelmiş iş yapış modellerini “Lojistik 4.0” stratejisi ile kökten değiştirerek ENTEGRE, ESNEK ve ETKİN çözümler sunacak.
Ekol’ün yeni “Lojistik 4.0” stratejisinin ve yenilenen yüzünün kamuoyu ile paylaşıldığı toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “Endüstri 4.0, bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye ulaşıncaya kadar olan tüm süreçlerini karşılayan lojistik sektörü için de sonsuz fırsatlar sunuyor. Doğru ürünün, doğru miktarda, doğru biçimde, doğru zamanda, doğru kaynaktan, doğru yolla, doğru fiyata sağlanması yani lojistiğin 7 doğrusu yeniden şekilleniyor. Biz de entegre bir lojistik şirketi olarak, Endüstri 4.0’dan aldığımız ilhamla bugün, sektöre yeni nesil bir bakış açısı getiriyoruz.
Yeterince iyi olmak bize hiçbir zaman yetmedi. Daha iyiye ulaşmak için sürekli ve dinamik dönüşüme inanıyor, bu sayede her gün büyüyor ve gelişiyoruz. Biliyoruz ki, başarıya başka türlü ulaşmak mümkün değil. Gücümüze güç katan ileri teknolojimizi, müşterilerimize kusursuz hizmet anlayışımızla gelişmiş çözümler sunmak için kullanarak, sektörümüzün ilham kaynağı olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Yeni dönemde yine birçok farklılığa imza atacağını Ahmet Musul’un sözleriyle işittiğimiz Ekol Logistics’in bizce en önemli hamleleri İran üzerine olacak. İran’ın Tahran şehrine 150 km uzaklıktaki Kazvin kentine dev bir tesis kurma hazırlığı içinde olan firma, uzun dönemde Türkiye’deki Ekol çapında bir oluşumu İran topraklarında gerçekleştirme misyonu edinmiş.
Yine bir çiçek isminden esinlenilerek kurdukları Safran tesisleri hakkında bilgi veren Musul, “Ağırlıklı olarak Unilever ürünlerini elleçlemek üzerine kurulmuş olsa da, tesis çok amaçlı dizayn edildi. Gerek hızlı tüketim, gerek tekstil, gerekse de otomotiv ve ilaç endüstrisine hitap edecek çok kullanıcılı bir yapı hedefliyoruz. Tesis iki aşamadan oluşuyor. Full otomasyonlu 60 bin palet kapasiteli bölümün önümüzdeki yılın ortalarında inşaatına başlanacak. Diğer kısmın inşaatı ise halen devam ediyor. Bu yılın sonuna doğru hizmete almayı planlıyoruz. İran’ın en modern lojistik tesislerinden biri olacak” dedi.
İran – Avrupa havayolu hattı
İran ile Avrupa arasında kurmayı planladıkları hava yolu hattı konusunda bilgi istediğimiz Ahmet Musul, bizi şu sözlerle yanıtladı: Proje henüz kuluçka döneminde. Türkiye ile Avrupa arasında 36, maksimum 48 saat içinde hizmet vermeyi becerebiliyoruz. Bu kadar yakın bir coğrafyada olmamıza rağmen, otomotiv ve elektronik gibi endüstriler çok ciddi oranda hava yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Avrupa ile İran arasındaki mesafeyi ne kadar zorlasanız da 8 günün altına indiremezsiniz. Ortada İran’ın çok ciddi oranda otomotiv üretme kapasitesine sahip olduğu gerçeği duruyor. Otomotiv üreticileri, genelde birçok tedariğini aynı tedarikçiden alır. Bunların önemli bir bölümü de, doğu ve batı Avrupa’ya yayılmıştır. Biz, oradaki otomotiv fabrikaları yenilendikten sonra Avrupa ile olan ilişkilerinin bugünkünden çok daha yoğun olacağını öngörüyoruz. Çünkü, buraya hızlı gelmek mümkünken, gerek kış koşulları, gerekse de bürokratik engeller nedeniyle çok daha fazla ihtiyaç duyulacağını düşünüyoruz. Yıllar önce Cengiz Topel ile Köln arasına bir proje gerçekleştirmek istedik ama olmadı. Bu kez de Avrupa ile İran arasında böyle bir bağlantı kurmayı hedefliyoruz. Çünkü, biz İran’ı önümüzdeki 4 yıl içinde yeni bir Ekol kurabileceğimiz bir pazar olarak görüyor ve o yönde çalışmalar yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl böyle bir ürünü piyasaya sunmuş oluruz. Çünkü, İran’ın yüksek potansiyeline rağmen, oraya yatırım yapabilecek büyüklükte devlerin henüz adım atmaktaki çekingenliğini kendi adımıza avantaja dönüştürme arzusundayız.”
EKOL’DE “LOJİSTİK 4.0” DÖNEMİ BAŞLIYOR
Müşterileriyle birlikte ilham veren, sürdürülebilir değer yaratma misyonuyla hareket eden Ekol, sektöre yeni nesil bir bakış açısı kazandıracak. Alışagelmiş iş yapış modellerini “Lojistik 4.0” stratejisi ile kökten değiştirerek, her daim en iyiyi hak eden müşterileri için ENTEGRE, ESNEK ve ETKİN çözümler sunacak.
Endüstri 4.0 çağında daha iyiye ulaşmanın sürekli ve dinamik dönüşümden geçtiğine inanan Ekol, aklı, duyguyu ve bilinci birleştiren yaklaşımını, tecrübesi ve uzmanlığıyla harmanlayarak yalnızca sektörü değil, dünyayı dönüştürecek.
YENİ STRATEJİYLE UYUMLU KURUMSAL KİMLİK
Başlattığı dönüşüm hamlesiyle daha da güçlenerek yoluna devam eden Ekol, yeni stratejisi ile paralel olarak kurumsal yüzünü de yeniledi. Sektöründe çeyrek asrı geride bırakan, bugün gelinen noktada 15 ülkede kendi tesisleriyle kusursuz hizmet anlayışıyla gelişmiş çözümler sunan Ekol, girişimci ruhuna uygun daha cesur, daha dinamik bir yapı ortaya koyuyor.
Ekol için insanın her şeyden önce geldiğini ifade eden Musul, “Birbirimizi daha iyi anlamak, paylaştığımız ortak değerleri korumak ve gerçekleştirmek istediğimiz hedeflere ulaşmak için yine en değerli yapıtaşımız olan insanımızın gücüyle, azimle ilerliyoruz.
Etik değerlerimiz ve sürdürülebilirliğe olan adanmışlığımız sayesinde sadece lojistik sektörünün geleceğini değiştirmeye değil, dünyayı dönüştürmeye hazırız.” diye konuştu.
EKOL, YENİLİKÇİ FİKİRLERLE BÜYÜYOR
Sürekli ve dinamik dönüşüm ilkesiyle yol alan Ekol, müşterileri için yeni fırsatlar doğuran, rekabet üstünlüğü sağlayan her türlü orijinal ve yenilikçi fikri destekleyerek büyümesini sürdürüyor.
Ekol; Türkiye, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, İran ve Slovenya’da toplam 750 bin metrekare alana sahip tesislerinde, Intermodal taşımacılığa elverişli 6 Ro-Ro gemisi, haftada 48 sefer yapan blok trenleri, 5.500 aracı ve yüksek teknolojisiyle ENTEGRE, ESNEK ve ETKİN lojistik çözümler sunuyor.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.