İhraç edilen her 3 lastikten birisi 'Pirelli'

İhraç edilen her 3 lastikten birisi 'Pirelli'

Premium lastik sektöründeki konumunu güçlendiren Türk Pirelli, 2014'ün ilk yarıyılında 375 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı...

Premium lastik sektöründeki konumunu güçlendiren Türk Pirelli, 2014'ün ilk yarıyılında 375 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirdi.

Geçen yılın aynı dönemine oranla ihracat gelirlerini yüzde 15 oranında artıran Türk Pirelli, toplamda 2 milyon 717 bin adetlik dış satış rakamına ulaştı. Türk Pirelli, 2014 yılı sonunda 692 milyon TL’lik ihracat geliri elde etmeyi planlıyor.

Üretimimizin yüzde 60’ı, Türkiye lastik ihracatının yüzde 34’ünü karşılıyor

Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, Pirelli Grubu’nun en kapsamlı fabrikası olan İzmit Pirelli Fabrikası’nda otomobil, hafif ticari araç, ağır vasıta, motorsporları, kış lastikleri ve Cinturato ailesi gibi yeşil performans olarak da adlandırılan çevre dostu lastiklerin üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. 1600 kişilik bir istihdam sağlayan İzmit Fabrikası’nda gerçekleştirilen üretimin yüzde 60’lık bölümünün ağırlıklı Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini belirten Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin; “TÜİK’ten aldığımız bilgilere göre, Türkiye’de 2014 yılı ilk altı ayında, yaklaşık 7 milyon 598 bin adedi otomobil ve hafif ticari araç, 506 bin 346 adedi de ağır vasıta olmak üzere toplam 8 milyon 104 bin adetlik bir lastik ihracatı gerçekleşti. Türk Pirelli’nin ise, 2014 yılı ilk yarısında 2 milyon 717 bin adetlik dış satışla toplam ihracattaki payı yaklaşık yüzde 34.  İlk altı aylık dönemde 375 milyon TL’lik ihracat rakamı elde ettik. 2014 yılı sonunda ise 5 milyon adetlik satışla 692 milyon TL’lik ihracat geliri elde etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“İhracatta lastik üreticileri arasında ilk sıradayız

Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin açıkladığı 2013 yılı verilerine göre, 60 bin ihracatçı şirket arasında 27. sırada yer aldıklarını belirten Mete Ekin, otomotiv sektöründeyse en çok ihracat gerçekleştiren 8. şirket olduklarını söyledi.  TİM’in verilerine göre lastik sektöründe geçtiğimiz yılda da olduğu gibi lider olduklarını ifade eden Ekin, bu anlamda Türkiye ekonomisine çok önemli bir katkı sağladıklarını ve bundan gurur duyduklarını belirtti.

“Bu yıl 1 milyon 250 bin hafif ticari araç lastiği Carrier ihraç edilecek”

Türkiye hafif ticari araç lastik pazarının 2013 yılında yaz ve kış lastikleri olarak toplam 1 milyon 950 bin adede ulaştığını ifade eden Mete Ekin, yeni hafif ticari araç lastikleri Carrier’in 2014 yılında satışa çıkmasıyla bu yıl hedeflerini daha da artırdıklarını söyledi. Ekin,  “2014 yılı sonunda İzmit’te 1,5 milyon adet Carrier üretmiş olacağız. Yeni hafif ticari araç lastiğimiz Carrier, Pirelli Grubu içerisinde sadece Türk Pirelli İzmit Fabrikası’nda üretilerek tüm dünyaya ihraç ediliyor” dedi.

"2014 yılı sonuna kadar 300 bin motor sporları lastiği ihraç etmeyi öngörüyoruz"

2011 yılından itibaren lastik teknolojisinin en üst noktası sayılan ve sadece İzmit fabrikasında üretilerek dünyaya ihraç edilen Formula 1 lastiklerinin yanı sıra WRC, GrandAm, Ferrari Challenge gibi dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarının lastiklerinin üretimini de gerçekleştirdiklerini belirten Ekin, 2014 yılı ilkyarısında 25 bin adedi F1 lastiği olmak üzere toplam 135 bin adet motorsporları lastiği ihraç ettiklerini söyledi. Geçen yıl ihraç ettikleri 220 bin adetlik motorsporları lastiği ihracının önemli bir rakam olduğuna değinen Mete Ekin, 2014 yılı sonunda da bu rakamı 300 bine çıkarmayı istediklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.