İnci Akü kalitesini belgelendirdi

İnci Akü kalitesini belgelendirdi

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2009 yılında sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Ar-Ge Merkezi belgesi almaya hak kazanan İnci Akü,...

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2009 yılında sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Ar-Ge Merkezi belgesi almaya hak kazanan İnci Akü, geleceğin enerji depolama teknolojileri üzerine çalışmalarına devam ediyor.

Sektörün ilk Ar-Ge Merkezini kuran İnci Akü, ulusal ve uluslararası boyutta, konusunda uzman kişi ve kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştiriyor

Üniversite-sanayi işbirliğini destekleyen İnci Akü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Sanayi Tezleri Programı’na (SANTEZ) 2010 yılında dâhil oldu. Bu kapsamda özellikle SANTEZ projeleri ile üniversitelerin mevcut kurulu alt yapısını kullanmakla beraber, teoriyi pratiğe dönüştürmede üniversitelerin bilgi birikiminden de etkin olarak yararlanan İnci Akü,  ilk SANTEZ projesini 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ile başlattı. İnci Akü şuan 4 farklı SANTEZ projesi ile çalışmalarına devam ediyor. 2003 yılından beri 16 projesi TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen İnci Akü,  Avrupa Birliği projeleri içerisinde de yer almak için çalışmalarına devam ederken, TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Koordinasyon Ofisi ile koordineli olarak çalışıyor.  Bununla beraber ulusal ve uluslararası arenada, farklı birçok platformda aktif olarak görev alıyor. Dünyanın enerji sorunu olmadığını, enerji depolama sorunu olduğunu ifade eden İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Göksel Paker,“İnci Akü olarak enerji depolama alanında uzman üretici olmayı hedefliyor ve Ar-Ge merkezimizde enerji depolama sistemlerine yönelik projeler geliştiriyoruz. Güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjinin depolanmasına yönelik projelerimiz ve yatırımlarımız sektörün yarınlarını şekillendirecek. İnci Akü, sektörünün teknoloji liderliğini sürdürebilmek için Ar-Ge yatırımlarını sürekli arttırıyor. Ayrıca her sene projelerimiz kapsamında başvurduğumuz patent sayısını da hedeflerimiz doğrultusunda artırıyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Paker ”Ar-Ge çalışmalarımızın bir kısmı mevcut ürünlerimizin geliştirilmesi için yapılırken, bir kısmı da geleceğe dönük projeler için yapılıyor. Ar-Ge bölümümüzde 2006 yılından itibaren hibrit ve elektrikli araç bataryaları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeni çıkan araçların büyük kısmını oluşturması beklenen mikro hibrit, diğer adıyla start-stop araçlar için İnci Akü NanoGold Start-Stop ELA serisini Mart ayında gerçekleştirdiğimiz bayi toplantısında işortaklarımıza tanıttık.” dedi.

Telekom sektöründe de İnci Akü konuşulacak

Paker, “Telekom sektörü için üretmeye başladığımız VRLA - AGM tipi aküler ile birlikte VRLA - GEL tipi akülerin Ar-Ge süreci tamamlandı ve seri üretime geçilerek bu ürünler pazardaki yerini aldı. Bu akülerin ürün gamı çeşitlendirme çalışmaları devam ediyor. 2011 yılı itibari ile endüstriyel akü üretimine başladık. Buna bağlı olarak traksiyoner ve stasyoner gruplarında ki Ar-Ge çalışmalarımız da odaklandığımız diğer bir alan” dedi.

Bugüne kadar toplam 43 patent, endüstriyel tasarım ve faydalı modeli olan İnci Akü, sektörün gelişmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.