İnternete de 301 denetimi
İnternet üzerinden çocuk istismarı, müstehcen yayınlar ve kumarla mücadele edilmesi için hazırlanan yasa taslağına göre kurulacak Bilişim Güvenliği...
İnternet üzerinden çocuk istismarı, müstehcen yayınlar ve kumarla mücadele edilmesi için hazırlanan yasa taslağına göre kurulacak Bilişim Güvenliği Başkanlığı'nın en önemli görevi aralarında Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinin de yer aldığı devletin güvenliğini tehdit edecek yayınları önleme ve düşünce özgürlüğünü kısıtlamak olacak.
Hazırlanan yasa taslağına göre, Bilişim Güvenliği Başkanlığı, ?koca göz? gibi çalışacak. Başkanlık, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan suçları içeren yayınları adım adım takip edecek ve suç duyurusunda bulunacak.
İNTERNETE 301 TAKİBİ GELİYOR
Hakim kararı ile internet sitelerine erişimi engelleyecek olan Bilişim Güvenliği Başkanlığı, TCK'nın çok tartışılan 301'inci maddesinin de içinde bulunduğu devlete karşı işlenen suçları takip edecek. Başta Nobel ödüllü romancımız Orhan Pamuk olmak üzere pek çok düşünürün yargılandığı 301'inci maddede yer alan ?Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama? suçlarının işlenmesi durumunda internet siteleri kapatılacak. Kapatma için hakim kararı aranırken, internet sitelerini hazırlayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
Düzenleme hangi cezaları getiriyor
TCK ile Terörle Mücadele Kanunu'na göre internet üzerindene işlenecek bazı suçlar ve cezaları:
TCK'nın 299'uncu maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret: 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası. Basın yayın yoluyla suç işlenirse ceza üçte bir oranında artırılır.
Pek çok ünlünün yargılandığı TCK'nın ?Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama? başlıklı 301'inci maddesine göre internet üzerinden gerçekleşen yayınlara, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
TCK'nın ?Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar? başlıklı dördüncü bölümünde yer alan suçların internet üzerinden yapılması durumunda, müebbet hapse varan cezalar verilecek.
Anayasal Düzene karşı işlenen suçların internet üzerinden gerçekleşmesi durumunda da müebbet hapse varan TCK'nın 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ve 316'ncı maddelerinde yer alan cezalar verilecek.
TMK'nın 6'ncı maddesinde yer alan terör örgütlerinin bildiri veya açıklamalarının internet üzerinden yayınlanmasına 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.