Kara noktalarda çalışılacak

Kara noktalarda çalışılacak

Ulaştırma  Bakanlığı, karayolları altyapısındaki 70 ölüm noktasını belirledi.  Trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen Bakanlık karayolu...

Ulaştırma  Bakanlığı, karayolları altyapısındaki 70 ölüm noktasını belirledi.  Trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen Bakanlık karayolu altyapısındaki  70 adet kara noktadaki eksiklikler gelecek yıl birer birer ortadan  kaldırılacak.

Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren karayollarında viraj çapları  genişletilecek, bazı yeni kavşak düzenlemeleri yapılacak ve geometrik  yapıya doğrudan müdahale edilecek.

Ulaştırma Bakanlığı, artan ulaşım talebine uygun demiryolu ve denizyolu  fiziki altyapısının zamanında gerçekleştirilememesi ve kapıdan kapıya  taşımacılık için en uygun ulaştırma modunun karayolu taşımacılığı  olması, yük ve yolcu taşımalarının ağırlıklı olarak karayolu ağına  yüklenmesi nedeniyle gelecek yıl karayollarındaki projelere ağırlık  verecek.

Fiziki standartlar ve ağ yoğunluğu açısından zaten yetersiz olan  karayolu altyapısının yasal sınırı aşan yüklemeler ile bakım-onarım  hizmetleri için yeterli kaynak ayrılmadığını tespit eden Bakanlık,  bölünmüş yol yapım çalışmalarını öncelikle yoğun taşıt trafiğinin  görüldüğü ana güzergahlarda sürdürecek.

Ağır taşıt trafiği yüksek güzergahlarının daha dayanıklı kaplama  maddeleriyle asfaltlanması, trafik güvenliği altyapısı ve denetim  hizmetlerinin iyileştirilmesi ve kara noktaların giderilmesi gibi  projelere de ayrı bir önem verilecek.

 

Kara noktaların olduğu iller

 

Ulaştırma Bakanlığı, gelecek yıl öncelikle karayolu altyapısındaki kara  noktaların iyileştirilmesine yoğunlaşacak.

Ulaştırma Bakanlığınca, bu kapsamda, "ölüm noktası" olarak  nitelendirilen 70 kara noktayı belirlendi. Ölüm noktalarının  belirlendiği sorunlu bölgelerin Edirne, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya,  İzmir, Denizli, Muğla, Konya, Aksaray, Bolu, Mersin, Adana, Hatay,  Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Sivas, Yozgat, Malatya, Kayseri, Niğde,  Nevşehir, Samsun, Tokat, Çorum, Elazığ, Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa,  Batman, Siirt, Diyarbakır, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Van,  Erzurum, Kars, Antalya, Burdur, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya,  Kastamonu, Bartın, Çankırı ve Erzincan'a bağlanan karayollarında olduğu  saptandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, bu noktalarda viraj (kurp) çaplarının  genişletilmesi, kavşak düzenlenmesi, tırmanma şeridi yapımı, köprülü  kavşak yapımı ve bölünmüş yol yapımı gibi geometrik yapıya doğrudan  müdahale edilmesinin esas alan bir program hazırladı. Gelecek yıl içinde  70 noktadaki tüm sorunların giderilmesi planlanıyor.

 

9 hemzemin geçit otomatik bariyerli olacak

 

Bu arada, Ulaştırma Bakanlığınca, devlet ve il yolları ile  demiryollarının kesiştiği ve çok sayıda kazanın yaşandığı 9 hemzemin  geçidin de otomatik bariyerli hale getirilmesi planlanıyor.

Bakanlık, diğer yandan, ana güzergahlarda oto korkuluk, yatay-düşey  işaretleme ve trafik levhalarını da iyileştirecek. Bu kapsamda yapımı  tamamlanan bölünmüş yollar başta olmak üzere karayollarında 450  kilometrelik oto korkuluk yapımı ve onarımı gerçekleştirilecek.  Bakanlık, gelecek yıl karayollarında 15 milyon metrekare yatay  işaretleme yapacak. Düşey işaret levhalarında ise yüzde 25 oranında  yenileştirme ve iyileştirme sağlanacak.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.