Kazaları en çok iyi şoförler yapıyor

Kazaları en çok iyi şoförler yapıyor

Direksiyon Akademisi Eğitmenlerinden Onur Akçay, ?Boğulanların % 90?ı nasıl yüzme bilenlerden oluşuyorsa, ölümlü kazaların büyük çoğunluğu da etraflarında...

Direksiyon Akademisi Eğitmenlerinden Onur Akçay, ?Boğulanların % 90?ı nasıl yüzme bilenlerden oluşuyorsa, ölümlü kazaların büyük çoğunluğu da etraflarında ?iyi şoför? olarak bilinen, ama bazı trafik kurallarına uymayan insanlar tarafından yapılıyor? dedi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, Eminönü?nde Birlik hizmet binası Hızır Bey Çelebi Seminer Salonu?nda düzenlenen programda, ileri ve güvenli sürüş tekniğinin kazandırılması hedeflendi. Onur Akçay tarafından verilen eğitimde, Trafik Kuralları, Güvenli ve İleri Sürüş, Doğru Sürüş Pozisyonu, Protokol ve Görgü, Makam Şoförlerinin Görevleri, Misafir Karşılama ve Makamı Temsil konuları detaylı olarak incelendi.

?Trafikte, savaştaki kadar dikkatli olunmalı?

Şoförlerin alkollü veya cep telefonuyla konuşurken araç kullandığında, dikkatlerinin çok dağıldığını, ancak farkına varılmadığını söyleyen Onur Akçay, sürücülerin trafikte, bir savaştaki gibi dikkatli olmaları ve tehlikeyi önceden görmeleri gerektiğini belirtirken, ?Aracı kullanan kişi, üç aynayı da sürekli kontrol etmeli ve dikkatini bir an olsun elden bırakmamalı. Kurallara uymayı alışkanlık haline getirmeli. Örneğin şehir içinde, önce direksiyon kırıp, sonra aynaya bakarsak, aynı kötü alışkanlığımız uzun yolda da devam eder. Kemer takmak, hız sınırlarına uymak ve takip mesafesini korumak, ölümlü kazaları büyük oranda engeller. Boğulanların % 90?ı nasıl yüzme bilenlerden oluşuyorsa, ölümlü kazaların büyük çoğunluğu da etraflarında ?iyi şoför? olarak bilinen, ama bazı trafik kurallarına uymayan insanlar tarafından yapılıyor. Üst düzey güvenliğe sahip araçlar da dâhil olmak üzere, fizik kuralları zorlanmamalı. Fizik kuralları işin içine girdiğinde, şoförlüğün de önemi yoktur? diye konuştu.

?Koltuk kafalığı, doğru kullanılmalı?

Doğru sürüş pozisyonuyla ilgili olarak anlatımını sürdüren eğitmen Akçay, pedallara basarken vücudun ve belin kesinlikle hareket etmemesi gerektiğini ve bacağın gergin olmaması gerektiğini hatırlatırken, boyunluğun doğru kullanılması hususuna da değinerek, ?Koltuk kafalığı, sürücünün kafasıyla aynı mesafede bitmeli. Aksi takdirde, özellikle arkadan çarpmalarda büyük risk taşıyor. 40?la bile çarpılsa, boyun kırılabilir veya boynun gördüğü zarar, 5-10 sene sonra ortaya çıkabilir. Çok basit kazalardan dolayı, etrafınızda boyunlukla dolaşan insanlara sıklıkla rastlayabilirsiniz? dedi. Eğitmen Onur Akçay, açıklamalarını, ?Yaya geçitlerinden koşarak geçen ve radar kontrolünde karşıdan gelenleri selektörle uyaran tek milletiz? diye tamamladı.

Eğitim programıyla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Bozlağan, ?Hepimiz araç kullanıyoruz. Küçük detaylara dikkat ederek bile, büyük kazaların önüne geçebileceğimizi görmüş olduk? diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.