Köprüler bedava olmayacak

Köprüler bedava olmayacak

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'un trafik sorununu çözmek için Anadolu yakasındaki gişeleri İzmit, Avrupa yakasındakileri ise Trakya sınırına kaydıracağı,...

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'un trafik sorununu çözmek için Anadolu yakasındaki gişeleri İzmit, Avrupa yakasındakileri ise Trakya sınırına kaydıracağı, köprü gişelerinin de kaldırılacağını açıklamasının ardından dün Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, 'Bu olmaz, çünkü özelleştireceksek burayı alacak firma buradan para kazanamaz ki bize versin' dedi.

BAŞBAKAN SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan'ın Nurettin Özdebir başkanlığındaki Ankara Sanayi Odası (ASO) heyetini basına kapalı gerçekleşen kabulü sırasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı görüşmede, Merkez Bankası'nın taşınması konusunun da gündeme geldiği belirtilmişti.

Dünkü habere göre Erdoğan, taşınma tartışmasında İstanbul'un trafik sıkışıklığının da gündeme getirildiğini hatırlatarak, "Biz o konuyu bu şekilde çözeceğiz. Gişeleri kaydıracağız. Köprülerdeki gişeleri kaldıracağız. Çalışma yapıyoruz" demiş, Merkez Bankası'nın taşınması konusunda kararlı olduklarını, 'Yer bile seçtiklerini' söylediği iddia edilmişti.

GİŞELER TAŞINACAK

Ancak Özak bu iddiaların 'özelleştirmeler nedeniyle' mümkün olmayacağını açık- layarak, Başbakan Erdoğan'ın ne söylediğine ilişkin bir bilgisi olmadığını açıkladı. Bakan Özak, paralı yolların özelleştirileceğini, İstanbul'daki gişelerin de trafik nedeniyle biraz şehir dışına kaydırılmasının düşünüldüğünü kaydetti. Paralı yolların özelleştirilmesi durumunda yine paralı olacağını ifade eden Özak, 'Sayın Başbakan'ın ne söylediğini bilmediğim için genelde benim onunla konuşmamın sonucunu size aktarıyorum. Bence bu konu Ulaştırma Bakanlığı'nı ilgilendiriyor. Müsaade ederseniz ona sorun? şeklinde konuştu.

Özelleştirme hazırlığı tamam

Köprü ve otoyol özelleştirmeleri öncesinde yasal boşlukları doldurmak üzere yeni bir tasarı hazırlandı. Düzenleme ile pek çok kanunda yer alan ilgili maddeler değiştiriliyor. yeni yasa ile özelleştirme çalışmaları hız kazanacak. İhalenin Mayıs-Haziran aylarında yapılması planlanıyor. Birkaç paket halinde özelleşecek köprü ve otoyolların işletme süresi en az 20 yıl olacak. Kapsamda Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin de yer aldığı 6 otoyol bulunuyor. Köprüler ile paralı otoyollardan geçen yıl 522 milyon 147 bin 215 YTL gelir elde edildi.

YENİ ŞAFAK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.