Lastik üreticilerinden yeni dernek

Lastik üreticilerinden yeni dernek

Lastik sektöründe yeni bir dernek kuruldu. Sektörü geliştirmek ve sektör sorunlarını topluca çözüme kavuşturma hedefiyle yola çıkan LASİD’in ele...

Lastik sektöründe yeni bir dernek kuruldu. Sektörü geliştirmek ve sektör sorunlarını topluca çözüme kavuşturma hedefiyle yola çıkan LASİD’in ele alacağı konuların başında doğru ve güvenli lastik kullanımı; kış lastiği ve kaplama geliyor.

Lastik üreticileri ve ithalatçıları aynı çatı altında bir araya gelerek sektör derneği kurdu. Türkiye’de araç lastiği üreten ya da yurt dışında lastik üreten ve kendi kurdukları şirketleri aracılığıyla ithal edip satan firmaların üyesi olduğu derneğe LASİD (Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği) adı verildi. Lastik endüstrisini geliştirmek; sektörü yurt içi ve yurt dışında daha güçlü bir şekilde temsil edebilmek amacıyla kurulan LASİD’in kurucu üyeleri alfabetik sıralamayla; BRİSA, CONTINENTAL, GOODYEAR, MICHELIN ve PIRELLI.

LASİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayman; “Üyelerimiz, rekabet hukuku ve diğer tüm yasal ve idari düzenlemeleri gözetmek şartıyla gönüllülük esasına göre bir araya gelmiştir" dedi. Bayman şöyle konuştu: ‘’Derneğimiz, lastik sektörünü geliştirmeye hizmet etmek amacıyla yola çıkmıştır. Sektörümüz ve ürünlerimiz ile ilgili konularda kamuoyunu bilgilendirerek, doğru ve bilinçli lastik kullanımını yaygınlaştıracak faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Kurucu üyeler olarak lastik üretici ve ithalatçılarını derneğimize üye olmaya çağırıyoruz.’’

Sektör ile tüm kurumlar ve toplum arasında köprü olacak

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; LASİD’in ‘kalite’, ‘güvenlik’, ‘kış lastiği’, ‘kaplama’ ve benzeri konularda kamuoyunu ve tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçladığını belirterek ‘’Türkiye lastik sektörünün ulusal ve uluslararası ilişkilerinin gelişmesi için sektörle ortak çalışmalar yürüteceğiz. Sektörün sorunlarını topluca ele alarak sektör ile resmi kurumlar, yasa koyucular ve toplum arasında köprü görevi göreceğiz’’ dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.