Lastiklerde etiket uygulaması ne kazandıracak?

Lastiklerde etiket uygulaması ne kazandıracak?

Lastiklerde yeni etiket uygulaması bugünden itibaren Avrupa Birliği ile eş zamanlı olarak hayata geçti. Lastiklerde yeni uygulama ne kazandıracak? Haberimizde…

Yeni etiketlerin üst bölümünde bulunan lastik kimlik bilgilerine karekod (QR) ile ulaşabilecek. Bu sayede lastik satın almak isteyenler, ürünün bilgilerine ve lastik etiketinin dijital kopyasına karekod (QR) ile ulaşarak, doğru ve güvenli lastik seçimi yapabilecek.

Yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında binek araç, SUV (C1), hafif ticari (C2), ağır vasıta (C3) tipi araçların lastik etiketlerinin görselinde ve lastik etiketinde verilmesi zorunlu olan bilgilerde değişiklik yapıldı.

Yeni uygulamada kış lastikleri için lastiğin kar testinde gerekli performans kriterlerini karşıladığını gösteren '3 Zirveli Tepe Kar Tanesi' (3 Peak Mountain Snowflake / 3PMSF) işareti etiket üzerinde gösterilecek. 3PMSF işareti olmayan lastikler kış lastiği olarak satılamayacak.

Daha önce 7 basamakta gösterilen yakıt verimliliği ve ıslakta yol tutuş ölçekleri, yeni lastik etiketlerinde 5 basamakta gösterilecek şekilde düzenlendi. Ses şiddeti birimi olarak da tanımlanan desibel değeriyle gösterilen bu veri, lastik etiketlerinde daha önce dalga sayısıyla gösterilirken, yeni etiket sisteminde A-B-C şeklinde harf ile gösterilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.