Maersk, Hindistan'a kamyonları demiryoluyla ulaştırıyor

Maersk, Hindistan'a kamyonları demiryoluyla ulaştırıyor

“Kamyonlar memleketlerine koşan sürücüler tarafından terk edildi” diyen Maersk üst yönetimi, ihracat yükü için gerekli kamyon kapasitesini bulmanın “hem çevreci, hem de küresel bir görev” olduğunun altını çizdi.

Hindistan, yaklaşık 3 aydır koronavirüs ile boğuşuyor.  Aşırı polisiye tedbirler ve büyük şehirlerde yoğunlaşan kamyon şoförü göçü, tedarik zincirinin önemli ölçüde aksamasına yol açtı.

“Kamyonlar memleketlerine koşan sürücüler tarafından terk edildi” diyen Maersk üst yönetimi, ihracat yükü için gerekli kamyon kapasitesini bulmanın “hem çevreci, hem de küresel bir görev” olduğunun altını çizdi.

Maersk, Hindistan'ın en büyük petrokimya şirketlerini ve otomotiv üreticilerini içeren müşteriler için ekstra demiryolu hizmetleri vererek, Hindistan demiryolu yük hacimlerinde% 30 artış kaydetti.

Maersk’ün çözümü, malların ihracatçıların üretim tesislerinden demiryolu ile gerekli limana taşınmasını veya yükün karayoluyla önce en yakın iç konteyner deposuna  taşınmasını ve daha sonra ray üzerine yüklenmesini içeriyordu.

Conbox Logistics'in kurucu ortağı ve CEO'su Rakesh Pandit, konteyner taşıyıcılarının iç taşımacılık için demiryolu hizmetlerini “agresif bir şekilde pazarladığını” söyledi.

İthalatçılar ve ihracatçıların demiryolunun artılarını ve eksilerini çok iyi bildiklerini kaydeden Pandit, “Demiryolu hala iç konteyner depoları ve fabrikalar arasındaki son mil bağlantısıyla ilgili sorunu çözmüyor ve navlun oranları bazı rotalarda oldukça yüksek. Demiryolları, yine birçok nakliyeciyi caydıran tehlikeli, reefer veya aşırı boyutlu yükleri desteklemiyor. Taşıyıcılar tarafından demiryolu yoluyla taşınan konteyner hacimleri hakkında resmi veri yoktur. Ancak, bana sorarsanız, bunun büyük bir etkisi olmadı” diye konuştu.

Son 30 gün içinde durumun "biraz normalleştiğini" belirten Pandit Rakesh'e göre, pazarda artık daha fazla kamyon kapasitesi mevcut.

“Liman tıkanıklığını büyük ölçüde çözdük”

Maersk Güney Asya'nın Genel Müdürü Steve Felder, ihracat ve ithalatın şu anki düşük iş hacmi göz önüne alındığında Hindistan'ın liman tıkanıklığının “büyük ölçüde iyileştiğini” söyledi.

“Pandemi boyunca müşterilerimizin, demiryolu üzerindeki ithalat yükünü tahliye etme seçeneğinini teşvik ettik” açıklaması yapan Felder, “Hindistan’ın konteyner ticareti, krizin ilk aşamalarında sabit kaldı. Asya'dan gelen düşük ithalat ile batıya yapılan daha yüksek ihracat arasındaki hacimler dengelenmeye başladı. Ancak, pandemi batıya doğru ilerledikçe hacimlerde keskin bir düşüş gözlemledik böylece bu pazarlardaki talep azaldı ve Hindistan'daki kilitlenme sırasında arz yönlü zorluklarla karşılaşıldı. Oldukça akışkan koşullardan geçtikçe genel resim ve etki, hala belirsizliğini koruyor ” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.