Marifetli DIT-Taksi projesi başladı
Bozuk para problemini geliştirdiği DIT teknolojisi ile çözen Bank Asya, alışveriş merkezleri, KGS ve otobüslerden sonra taksilerde de DIT dönemi başlattı....
Bozuk para problemini geliştirdiği DIT teknolojisi ile çözen Bank Asya, alışveriş merkezleri, KGS ve otobüslerden sonra taksilerde de DIT dönemi başlattı. Bank Asya, Sabiha Gökçen Havaalanı Taksi Kooperatifi ile birlikte taksi müşterileri ve şoförlerinin rahatlığı amacıyla 'Marifetli DIT-Taksi' projesini yürürlüğe koydu. İnsanları bozuk para derdinden kurtarmak ve güvenli bir şekilde istediği yere ulaştırmak amacıyla geliştirilen proje için 80 taksi dün yapılan tanıtım toplantısı ile hizmete başladı. Sabiha Gökçen'de yapılan toplantıda havaalanına gelen tüm müşterilerin faydalanacağı proje ile 35 lira altında kalan veya küsuratlı olan ücretler temassız ödeme sistemi DIT kart ile yapılacak. Benzer sistemi Bank Asya, Kahramanmaraş ve Balıkesir'de önceki aylarda belediye otobüslerinde yürürlüğe koymuştu. Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrenci DIT kart ile seyahat ediyor.
Dünyanın en kapsamlı taksi yönetim sitemi özelliğine sahip proje dahilinde Bank Asya'nın temassız ödeme sistemi DIT teknolojisi ile donatılan marifetli DIT taksiler, müşterilere kredi kartı ve temassız kartlarla ödeme yapma imkânı sunacak. İlk etapta Sabiha Gökçen Havaalanı'na bağlı 80 takside devreye giren sisteme kayıtlı taksiler tek bir merkezden izlenebilecek. Müşteriler ek bir ücret ödemeden tercüme ve yol yardım hizmeti alabilecek. Kural ihlallerini ve sürücü hatalarını anında merkeze bildirecek araç takip cihazı, navigasyon sistemi ve acil çağrı butonu gibi daha birçok özelliğe sahip proje ile gerek müşteri gerekse taksi sürücülerinin memnuniyeti sağlanacak.
Türkiye'deki bir milyon temassız kartın 500 bininin kendilerine ait olduğunu ifade eden Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Büyükateş, "Bir yıl önce hizmete koyduğumuz ve bugüne kadar birçok uluslararası ödül alan DIT teknolojisi ile tamamen müşterinin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz." dedi. Projeyi genişletmek için Atatürk Havalimanı gibi birçok merkezle görüşmeler yaptıklarını, İstanbul yollarında dolaşan 45 takside de aynı sistemi uygulamaya koyduklarını ifade eden Büyükateş, projenin sunduğu temassız ödeme kolaylığı, güvenlik, araç izleme ve online tercüme hizmetleri ile sektörün kalitesini artıracağını ifade etti. Bu projenin aynı zamanda ulaşım ücret kaçağını da engellediğini hatırlatan Büyükateş, rakip bankaların da aynı amacı güden projeler geliştirdiğini, bu sayede tüm taksilerin gelirlerinin kayıt altına alınabileceğini belirtti. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Sabiha Gökçen Havaalanı Taksi Kooperatifi Genel Müdürü Emre Büyükgöz ise 2001 yılından beri sürdürdükleri taksicilik faaliyetlerine bu proje ile kalite ve saygınlık getirdiklerini söyledi. Projenin aynı zamanda gereksiz dolaştırmaları, taksimetrenin ne kadar süre açık kaldığını, trafik kurallarına aykırı davranılıp davranılmadığını tespit edebildiğini belirten Büyükgöz, merkezde bulundurulan tercüman ile de yabancı uyruklu müşterilerin rahat yolculuk yapacağını ifade etti.
DIT TEKNOLOJİSİ YÜZDE 60 ULAŞIMDA KULLANILIYOR
Türkiye'de ulaşım ücret sistemlerini tektipleştirmek için belediyelerle görüşmeler yaptıklarını söyleyen Büyükateş, görüşmelerin olumlu geçmesi neticesinde Kahramanmaraş'tan İstanbul'a gelen bir kişinin DIT kartla toplu taşıma araçlarına, vapurlara binebileceğini, akbil veya jeton almasına gerek kalmayacağını belirtti. Büyükateş, şu an Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrencinin geliştirdikleri sistemi kullandığını söyledi. Bir yıl önce alışveriş merkezleri ve restoran gibi yerlerde yürürlüğe koydukları temassız kart sistemi DIT teknolojisinin yüzde 60 oranında ulaşımda tercih edilmesi üzerine bu alana yoğunlaştıklarını anlattı. Büyükateş, TURYOL ile yaptıkları anlaşma karşılığında deniz ulaşımı için de harekete geçtiklerini belirtti.
ZAMAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.