Michelin'den kış lastiği uyarısı

Michelin'den kış lastiği uyarısı

Lastik devi Michelin, sürücüleri araçlarının kontrollerini yapmaları ve kış lastiklerini bir an önce taktırmaları konusunda uyarırken, Nisan ayına sürecek uygulama kapsamında kış lastiği taktırmayanları 602 liraya varan cezalar bekliyor.

Aralık ayı ile birlikte meteorolojiden önümüzdeki günler için kar yağışı uyarıları yapılırken, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması da başladı. Lastik devi Michelin, sürücüleri araçlarının kontrollerini yapmaları ve kış lastiklerini bir an önce taktırmaları konusunda uyarırken, Nisan ayına sürecek uygulama kapsamında kış lastiği taktırmayanları 602 liraya varan cezalar bekliyor.

Michelin Türkiye Genel Müdürü Manuel Montana sürücülerin kış lastiklerini bir an önce taktırmaları gerektiğine dikkat çekerken, “Araç sürücüleri kar yağışını ya da kış lastiği uygulamasını beklemeden kış lastiklerini taktırmalı. Biz Michelin olarak, sürücülere hava 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiğine geçmelerini öneriyoruz. Soğuk havalarda esnekliğini kaybetmeyen kış lastikleri, yol tutuşu, çekiş kuvveti ve fren mesafesinde avantaj sağlayarak yol ve yolcu güvenliğini arttırdığından, Aralık-Nisan ayları arasında geçerli olacak kış lastiği kullanımının sürüş güvenliği için en önemli kriter olduğunu savunuyoruz.” diye konuştu.

Bibendum’dan kış mevsimine özel öneriler

  • Karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyir edin. Kışın lastiğin yol tutuşu normal hava şartlarına göre daha düşüktür.
  • Otomobilinizi donatacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin.
  • Kış mevsimi şartlarına uygun olarak aracınızın lastik hava basıncını düşürün. Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin.
  • Güvenliğiniz için, orijinal dış çapa mümkün olduğunca uygun ebatlar seçin. En iyi sürüş kalitesini sağlamak için jant genişliğinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu kararı vermeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.
  • Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyir etmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.

MICHELIN Alpin 5 ile maksimum güvenlik

MICHELIN Alpin 5, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda sürücülerin karşılaşacakları bütün yol koşullarında maksimum performans ve güvenlik sunuyor. Özel lastik sırt deseni ve bileşen yapısı ile fark yaratan MICHELIN Alpin 5, rakipleri ile karşılaştırıldığında yüzde 12 daha fazla desene ve yüzde 16 daha fazla oluğa sahip. Kış lastiği MICHELIN Alpin 5, yüzde 17 daha fazla kavrama oranıyla da dikkat çekiyor.

MICHELIN CrossClimate

michelin__2_.jpg3PMSF kış sertifikalı ilk yaz lastiği’ MICHELIN CrossClimate, kış şartlarında güvenle seyahat edilmesini sağlıyor. Hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştirerek sürücülere alışılmışın dışında bir deneyim sunan MICHELIN CrossClimate, teknolojisi ile sürücülere hem dört mevsim güvenlik hem de hareket kabiliyeti sunuyor.

CrossClimate’ın oldukça esnek kauçuk yapısı; kuru, ıslak, karlı zemin üzerinde lastiğin en ufak pürüze bile tutunmasını sağlayarak yol tutuş kabiliyetini artırıyor. Özel hamur karışımı, ısı oluşumunu azaltarak lastiğin enerji verimliliğini optimize ederken; lastik karışımına eklenen yeni nesil silika sayesinde yakıt verimliliğini de artırıyor.

CrossClimate+ ile rakiplerine göre daha uzun ömür

MICHELIN CrossClimate, Şubat 2017’den itibaren yeni serisi CrossClimate+ ile de yollarda olacak. MICHELIN CrossClimate+ lastiği kuru zeminde premium yaz lastiği konumunu korumaya devam ederken karlı zeminde ilk kilometreden son kilometreye kadar üstün çekiş performansı göstererek ürünlerin uzun ömürlülüğüne katkı sağlıyor. MICHELIN CrossClimate+, 14-18” jantlar için 2017 yılının ilk yarısında satışta olacak. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.