Mobilyacı Nurus, kendi kargo uçağını üretecek

Mobilyacı Nurus, kendi kargo uçağını üretecek

Asırlık ofis mobilyası markası Nurus, insansız kargo uçaüı üretmek için proje geliştirdi. 16 ay sonra ilk prototipi imal edilecek kargo uçağı 300 kg kapasiteli olacak.

Nurus Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Baştasarımcısı Renan Gökyay, hava yollarına özel uçak koltuğu, askeri uçaklara fırlatma koltuğu, ileri teknoloji içeren drone, Hürjet projesi prototip tasarımı ve üretimi gibi farklı teknolojiler de geliştirdiklerini açıkladı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Sincan 1. OSB’deki fabrikada basın toplantısı düzenleyen Gökyay, insansız kargo uçağı projeleri olduğunu açıkladı. Basın mensuplarına fabrikayı gezdiren Gökyay, geliştirdikleri kargo uçaklarını da göstererek, şu bilgileri paylaştı:

“PTT 3 sene önce bir ihale açtı, o zaman çalışmaya başladık. Bizden ayrılan bir çalışanımız Zyron diye bir şirket kurdu. Bizim hakkımızda o dönem ‘bünyesinde uçak mühendisi çalıştırıyor’ diye çok dedikodu çıktı ama bir şeyi 40 defa söylerseniz olurmuş. Bugün bize tarif edilen uçan şeyler üretiyoruz, bu konuda kısa mesafeye inip kalkabilen bir kargo uçağı üretmek istiyoruz. Karadeniz’deki doğal afetlerden, depremlerden çok etkilendik. Acil durumda bir yerlere bir şeyler ulaştırmak ülkemiz için çok önemli. Faydalı yükünün 250-300 kilogram olduğu bir uçan nesne düşünün. Bu yükleri atarken yönlendirebilen bir teknoloji ile çalışacak insansız bir uçan nesne 1,5 yıla kadar elimizde olur.”

“Kanat açıklığı 10-12 metre olacak”

10-12 metre kanat açıklığına sahip olacak kargo uçağının fosil yakıtlı motorla uçağını belirten Gökyay, “Sivil kargo taşıma amaçlı, çok kısa ve toprak pistlere inip kalabilen kargo uçağı olacak” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.