Onur Air ve Atlasjet'ten ortak proje
Sivil Havacılık sektöründe son yıllarda yaşanan gelişmelere paralel olarak uçak ve helikopter sayısında yaşanan artış, hava araçlarına bakım hizmeti...
Sivil Havacılık sektöründe son yıllarda yaşanan gelişmelere paralel olarak uçak ve helikopter sayısında yaşanan artış, hava araçlarına bakım hizmeti veren hangarlara olan ihtiyacı da beraberinde getirdi. Bu kapsamda Sancak Air, Onur Air ve Atlasjet, Safaköy'de kendi hangar yerlerini satın alarak bakım merkezleri kurmak için yatırım yapmayı planlıyor.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'de yolcu, kargo ve eğitim uçaklarının yanı sıra hava taksi ve genel havacılık işletmelerine ait toplam 781 hava aracı bulunuyor. Hava aracı sayısının giderek artması ve Türkiye'nin uçak bakım merkezi olması yönündeki çalışmalar havacılık şirketlerini hangar yarışı içine soktu. Artan ihtiyaç ile birlikte havacılık işletmeleri, başta Safaköy ve Sabiha Gökçen'de olmak üzere kendi hangar yerlerini satın alarak, bakım merkezi yatırımları yapmaya başladı.
HANGAR YATIRIMI-
Havacılık işletmelerinin hangar yarışına girdiği Safaköy'de şu anda THY Uçuş Okulu ile Tarkim Uçuş Okulu'nun hangarları bulunuyor. Sancak Air'in hangar yapmaya başladığı bölgeye, Onur Havayolları'nın da yatırım yapması bekleniyor. Teknik bölümünü ayrı bir şirket haline getirmeyi hedefleyen Atlasjet ise, bu bölgedeki hangarlardan birini alıp bakım merkezi açmayı planlıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da My Technic ve HABOM gibi iki büyük bakım merkezi projeleriyle genel havacılık hangarlarının kurulması için çalışmalara başlandı.
-5 BİN HAVA ARACI BAKIM TEKNİSYENİN LİSANSI DÖNÜŞTÜRÜLECEK-
Bu gelişmeleri dikkate alan SHGM, 2008 yılında yaklaşık 5 bin hava aracı bakım teknisyeninin lisansının dönüştürmeyi hedefliyor. Dönüşüm işlemlerinin tamamlanmasından sonra Türkiye, Hava Aracı Bakım Teknisyeni Lisanslandırması Part-66 konusunda akredite olacak. Böylece Türkiye, hem onaylı bakım kuruluşları hem de insan kaynakları açısından Ortadoğu, Akdeniz, Kafkasya ve Karadeniz coğrafyasındaki ülkelerde önümüzdeki 10 yıl içinde oluşacak bin 500 uçaklı dev bir filonun bakım merkezi haline gelmeyi hedefliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.