Orhan Coşkun: Kaliteye önem verdik low cost'a yönelmedik

Orhan Coşkun: Kaliteye önem verdik low cost'a yönelmedik

Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD)'nin “Sürdürülebilir Turizm '' başlıklı raporu ve Türkiye'deki yansımaları, İstanbul Martı Otel'de...

Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD)'nin “Sürdürülebilir Turizm '' başlıklı raporu ve Türkiye'deki yansımaları, İstanbul Martı Otel'de dün düzenlenen Turizm Semineri'nde irdelendi ve kamuoyuna sunuldu.

Seminere katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Sürdürülebilirlik turizm modeli değil bir turizm politikasıdır '' diyerek derinlik kazandırdı.

Hilton Worldwide Sürdürülebilirlik Direktörü Dr. Paulina Godfrey “Sürdürülebilir Turizmde Küresel Eğilimler '' konulu bir konuşma yaptı.

Godfrey, Hilton Hotel sürdürebilirlilik modelini tüm ayrıntılarıyla paylaştı. Verdirdikleri tüm hizmetlerin çevreye uygunluğunu, enerji tasarruflarına kadar tüm rakamsal örnek değerleri sundu.

TÜSİAD Turizm Çalışma Grubu Başkanı Zeynep Silahtaroğlu Baykal'ın moderatörlüğünde düzenlenen oturumda, Atlasjet Havacılık A.Ş. CEO'su Orhan Coşkun, ETS Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve Gürallar / Artcraft Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat panelist olarak katıldılar.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Atlasjet Havayolları CEO'su Orhan Coşkun, havacılık sektörüne yönelik görüşlerini şöyle paylaştı: '' Havacılıkta günümüzde çok büyük rekabet var. Havayolu ittifakları dışında kalan şirketlerin hizmet kalitelerini artırması havacılık ve sürdürülebilirlik adına açısından en önemli adım olacaktır. Biz eskiden tur operatörü ne derse onu yapıyorduk. Sonradan bu şekilde yaşayamayacağımızı fark ettik. Eskiden charterlar 6 ay uçardı ve biz çarkımızı döndürürdük. Bugün bu mümkün değil. Bu nedenle biz ktendi işimizi kendimiz yapmaya yöneldik. Destinasyonları araştırdık, kendi ürünümüzü bulduk ve tarifeli uçuşlara döndük. Ancak tarifeli uçuşlar çok daha fazla maliyetli. Çünkü charter gibi tur operatöründen paramızı peşin almıyoruz.

Eskiden havayolu şirketleri hanımefendi ve beyefendilere hizmet verirdi. Artık elinde tavukla binen de var. Biz kaliteye önem verdik, lowcost'a yönelmedik. Sürdürülebilirliğin devamı için havacılık sektörü ciddi adımlar atmalı. Bizim Türkiye'de yumuşak birleşmelere yönelmemiz lazım. Dünyada havayolu şirketleri birleşip maliyet yapıyor. Bugün bir uçak motoru bakımı 3,5 milyon dolar. Türkiye'de de yumuşak birleşmelerle bu maliyetleri düşürmeliyiz. Elbette karbon salınımı konusu da çok önemli. AB bu konuda büyük teşvikler veriyor. Bunları örnek almalıyız. ''

KAYNAK: AIRPORTHABER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.