Otomobil lastiğinde rekabet büyüyor

Otomobil lastiğinde rekabet büyüyor

Türkiye, oto lastiğinde yapılan yatırımlarla merkez üssü haline gelirken, ülkede satılan lastik markasında da çeşitlilik giderek artıyor. Son olarak...

Türkiye, oto lastiğinde yapılan yatırımlarla merkez üssü haline gelirken, ülkede satılan lastik markasında da çeşitlilik giderek artıyor.

Son olarak sektör oyuncularından Brisa, dünyanın önemli lastik üreticisi Bridgestone Corporation’ın markalarından Dayton’ı Türkiye pazarında satışa sundu. Dayton lastikler, Brisa’nın Türkiye’de satışa sunduğu 3. lastik markası oldu. Başlangıç olarak 13-14-15 jantlarda, ekonomi segmentindeki otomobiller için toplam 4 ayrı desende (D100, D110, D210 ve D320) Türkiye pazarına sunulan Dayton markalı lastikler, fren performansı ve yol tutuş emniyetiyle dikkat çekiyor. Fransa, İspanya ve İtalya’da üretimi yapılan Dayton, Avrupa’da yapılan hem kuru hem ıslak zemin testlerinden yüksek not almıştı. Dayton markalı lastikler, Bridgestone, Lassa, Lastiğim ve OtoPratik tabelalı yetkili satış ve hizmet noktalarında satılacak. Türkiye’deki lastik rekabeti pazarı da büyütüyor. Nitekim Türkiye lastik pazarı 2013’te yüzde 12,6 büyüdü. Satılan lastik sayısı ise 20,3 milyona ulaştı. Dünya lastik pazarı ise aynı dönemde yüzde 4 büyürken, satılan toplam lastik sayısı da 1,6 milyara çıktı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.