Servisexpress demiryolunda hızlı
1959 yılında Yalçınkaya Nakliyat adıyla kurulan ve 1991 yılında petrol ofisi bayiliğini de bünyesine katan Hilal Petrol ve Yalçınkaya Nakliyat, bünyesindeki...
1959 yılında Yalçınkaya Nakliyat adıyla kurulan ve 1991 yılında petrol ofisi bayiliğini de bünyesine katan Hilal Petrol ve Yalçınkaya Nakliyat, bünyesindeki Servisexpress firmasıyla da demiryolu taşımacılığı yapıyor.
Servisexpress, 100 adet özmal vagonu ve 350 konteyneri ile demiryolu taşımacılığında önemli bir yer tutuyor. Uluslar arası taşıma izni C2 ve yurtiçi nakliye organizatörlüğü R1-K1 belgelerini sektörde ilk alanlardan biri olduklarını belirten firma Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yalçınkaya, 2007 yılından itibaren lojistik hizmetlerini Hilalsped markası altında sunmaya başladıklarını söyledi.
Romanya ve Bulgaristan hattında full ve parsiyel yükler için taşıma, depolama ve dağıtım hizmetlerini de başarıyla yerine getirdiklerinin altını çizen Adem Yalçınkaya böylece hem yurt içi hem de yurtdışı lojistik hizmetlerinde güçlü bir yapıya ulaştıklarını dile getirirken demiryolu taşımacılığına nasıl başladıklarını ise şu sözlerle anlattı: ?Geçiş sürecimiz biraz maceralı oldu diyebilirim. İlk taşımayı 2002 senesinde TCDD vagonları ile Malatya ve Elazığ?a yapmıştık. Bu sevkıyatta ürünlerimizi 45 günlük bir maceradan sonra müşterilerimize teslim edebildik. Ümitlerimizin kırıldığı bu noktada bu zor dönemi kaliteli ve işi bilen insanlarla çalışmamız sayesinde atlattık. Demiryolu taşıma maliyetleri açısından ciddi avantajlara sahip. Demiryolunda akaryakıt fiyatlarının, taşıma maliyetlerinizi ciddi şekilde etkilemesi gibi bir durumunuz yok. Bunun yanında hava kirliliğini en az orana indiriyorsunuz. Bugün Avrupa ülkelerine baktığımız zaman hemen hemen hepsinin karayolundan önce demiryolu taşımacılığına odaklandığını; fabrikalarını bile üretim bandından vagonlara yükleme yapılabilecek şekilde revize ettiklerini görebiliyoruz.
Sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, hizmetlerini çeşitlendiren bir firma olduklarını söyleyen Yalçınkaya, ?Demiryolu şirketimizi kurmamızla birlikte bütün enerjimizi bu şirkete harcadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim bu işe başladığımız 2003 yılında, taşımacılıkta karayolunun ağırlığı yüzde 93 iken, demiryolu yüzde 3, denizyolu yüzde 2 ve havayolu yüzde 1 şeklindeydi. Fakat gelişmiş ülkelerde olduğu gibi artık Türkiye?nin demiryolu taşımacılığına önem vermesi ve yatırım yapması gerektiğini fark ettik.Tabii bu tek taraflı bir yatırım süreci değil. Geç kalınmış olan demiryolu altyapı yatırımlarının artması ve bununla beraber bizim gibi firmaların üstyapıda yatırım yapmaları gibi iki tarafı var. Bu sebeple özel sektöre sahibine ait vagon taşımacılığı yetkisi veren yasa ile 2004 yılında Demiryolu taşımacılığına vagon ve konteyner yatırımı yaptık? diye konuştu.
?Demiryolunda büyüme hızımız artıyor?
4 yıl içerisinde iki milyon tona varan taşıma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yalçınkaya, 2008 yılı hedefleri olan 750 bin ton taşımayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yalçınkaya 2009 yılı hedeflerinin ise 1 milyon ton olduğunu söyleyerek, ?Yeni Ekipman vagon yatırımlarımıza devam ederek demiryolu taşımacılığındaki büyüme hızımızı giderek artırıyoruz. Bu bağlamda da yatırımlarımız sürekli devam ediyor. Taşıma modellerindeki hizmet çeşitliliğimizi artırdık ve firmalara çözüm önerilerimizi sunarken artık sadece karayolu ile değil başta demiryolu olmak üzere, diğer alternatifleri de müşterilerimizin dikkatine sunarak proje hazırlıyoruz? dedi.
PERŞEMBE ROTASI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.