Sürat Kargo, işsiz gençleri acente sahibi yapacak

Sürat Kargo, işsiz gençleri acente sahibi yapacak

Türkiye'nin kargo sektöründeki önemli firmalarından Sürat Kargo, güneydoğuda gençlere yönelik önemli bir çalışma başlattı. Firma, bölgede acente...

Sürat Kargo, işsiz gençleri acente sahibi yapacakTürkiye'nin kargo sektöründeki önemli firmalarından Sürat Kargo, güneydoğuda gençlere yönelik önemli bir çalışma başlattı. Firma, bölgede acente açmak isteyen gençlere, 45 günlük eğitim verecek. Eğitimin ardından Sürat Kargo'yla çalışmak isteyenler kendi işinin patronu olabilecek. Sermayesi olmayan gençlere ise KOSGEB kredi verebilecek.

Sürat Kargo Diyarbakır Bölge Müdürü İzzettin Ulu, genç yatırımcılara acentelik vererek kendi işlerinin sahibi olmalarını sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Ulu, 2003 yılında kurulduğundan itibaren sektöründe hızlı büyüdüklerini belirterek, son yıllarda acenteleşme ile yatırımcıların dikkatini çekmeye başladıklarını kaydetti.

Türkiye geneli 254 acenteleri bulunduğunu anlatan Ulu, sundukları olanaklarla yatırımcıların yeni gözdesi haline geldiklerini vurguladı. Son yıllarda acenteleşmede büyük yol kat ettiklerini ve çoğu yatırımcının kendilerini güvenli bir yatırım aracı ve iş sahası olarak gördüklerini kaydetti. Sürat Kargo'nun yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunun altını çizen Ulu, "Artık dünyada ki ticaret anlayışı değişiyor ve tüm markalar yatırımcılarla ortaklık yoluna gidiyor. Biz de bu sektörde yer edinmek isteyen küçük ve orta sınıf yatırımcılar ile acente sayesinde ortaklık kuruyoruz. Sürat Kargo olarak maliyetlerimizi azaltıyor ve yatırımcılara bir iş sahası olanağı sağlıyoruz." diye konuştu.

Ulu, yatırımcıdan sektör bilgisi, iş ahlakı ve sermayesi gibi şartları aradıklarını belirterek, "Özellikle küçük ve orta sınıf yatırımcılara kaçırmak istemeyecekleri büyük fırsatlar sunuyoruz. Hem biz kazanıyoruz hem de onlara kazandırıyoruz. Geleceğin parlayan sektöründe yer edinmelerini sağlıyoruz.'' dedi. Acente açmak isteyen fakat sektör bilgisi bulunmayan yatırımcılara da 45 günlük uygulamalı operasyon, finans, müşteri ilişkileri ve pazarlama konularında eğitim verildiğinin altını çizdi.

Sektör bilgisi ve ticari zekâsı olan fakat sermayesi bulunmayan girişimcilerin ise KOSGEB'den kredi alabileceğini hatırlatan Ulu şunları söyledi: 'Girişimciler KOSGEB 'in düzenlediği sertifikalı eğitimler sonrasında girişim desteği için başvurabiliyorlar. 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 70 bin TL'ye kadar geri ödemeli destek kredisi alabilmektedirler. Yine girişimcimizin acentemiz olduktan sonra da KOSGEB'in diğer destekleri olan 'tanıtım desteği' ve ''nitelikli eleman istihdam desteği'' gibi desteklerinden faydalanabilirler. Sürat kargo olarak bu imkânlardan nasıl yararlanabilir noktasında acente adaylarımıza ve acentelerimize yol göstermekteyiz."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.